Download
brochure

Finnlogs gebruikt cookies voor de integratie van social media en het verzamelen en analyseren van statistieken. Klik je verder op deze site, dan ga je akkoord met het plaatsen en uitlezen van cookies.

Zelfbouw houten huis

Zelfbouw houten huis

Finnlogs voor het perfecte zelfbouw houten huis of meerdere huizen
Bent u geïnteresseerd in een zelfbouw houten huis? Kijkt u regelmatig naar zelfbouw houten huizen? Bent u van plan om aan de slag te gaan met een zelfbouw houten huis? U bent op de juiste plaats! Finnlogs heeft jarenlange ervaring in met zelfbouw van houten huizen. Finnlogs ontwerpt en bouwt houten huizen sinds 1982 door middel van houtskeletbouw en logbouw. Het team van Finnlogs onder leiding van eigenaar Leon Le Haen gaat geen uitdaging uit de weg om onze passie voor zelfbouw houten huizen te vertalen naar een prachtig eindresultaat. Uw zelfbouw houten huis is niet standaard, maar u bepaalt zelf welk type zelfbouw houten huis u gaat bouwen. Aan al uw wensen wordt door onze architect optimaal voldaan. Natuurlijk kunt u ook volgens eigen ontwerp een zelfbouw houten huis bouwen. Een ding is zeker: met zelfbouw houten huizen van Finnlogs heeft men een comfortabel, duurzaam en levensloopbestendig huis.

Specialist voor zelfbouw houten huis en huizen

Omdat Finnlogs hecht aan het milieu, zijn de zelfbouw houten huizen duurzaam en energieneutraal. Wij zijn bekend met passief bouwen. Uw zelfbouw houten huis kan helemaal ecologisch, circulair en biobased gebouwd worden, waarbij comfort niet uit het oog verloren wordt. Finnlogs houdt rekening met de natuurlijke omgeving waar uw woning komt te staan en gebruikt zoveel mogelijk materiaal dat afkomstig is uit de natuur, om zo het milieu zo min mogelijk te belasten. Dat geldt ook voor het kwalitatieve hout dat wij gebruiken voor de zelfbouw houten huizen: het is duurzaam en draagt een FSC-certificaat. Wij maken gebruik van zogenaamde ademende wanden met natuurlijk isolatiemateriaal. De wanden zijn luchtdicht en damp-open, waardoor een hele goede vochtregulatie ontstaat en het leefklimaat gezond en behaaglijk is.

Wij regelen alles voor een zelfbouw houten huis en doen dat bovendien in heel Nederland. Finnlogs levert als specialist alles aan waarmee u de zelfbouw houten woning kunt realiseren. We begeleiden het hele proces van a tot z en denken echt met u mee. Na een oriënterend gesprek is het mogelijk om een aantal zelfbouw houten huizen te bezoeken, zodat u met eigen ogen kunt zien hoe geweldig een zelfbouw houten huis is! Daarnaast kunt u de hoge kwaliteit van bouwen door Finnlogs zien. Hebben we uw belangstelling gewekt voor een zelfbouw houten huis? Neem dan vooral contact op met Finnlogs en bespreek uw ideeën en wensen met ons. We helpen u graag op weg naar een prachtig zelfbouw houten huis! 

Informatiebrochures

Benieuwd naar de mogelijkheden van het bouwen van een houten huis? Ontvang dan onze gratis brochure en laat u inspireren! Voor een afspraak belt u 073 - 82 00 944, stuurt u een e-mail of vult u het contactformulier in.

Zelfbouw houten huis specialist

Heeft u bouwplannen en wilt u graag zelf een houten huis bouwen? Bij Finnlogs Houtbouw bent u aan het juiste adres voor zelfbouw van houten huis. Wij hebben jarenlange ervaring (sinds 1982) in houtbouw en zijn gespecialiseerd in zelfbouw. Wij zijn een ontwerpbureau en bouwbedrijf voor houtskeletbouw en logbouw en bieden de ervaren de klusser de mogelijkheid om zelf een houten huis te bouwen. Er zijn diverse varianten mogelijk: wij leveren de bouwtekening voor de zelfbouw houten huis of wij begeleiden u bij de bouw. De aard en de frequentie van de bouwbegeleiding overleggen wij met u. Met Finnlogs kunt u uw eigen huis vanaf de grond opbouwen. Wij helpen u bij het maken van de juiste keuzes. Voor welk houtbouw systeem kiest u? Wordt het houtskeletbouw of logbouw? Houtskeletbouw is een bouwsysteem met een relatief lichte constructie dat zich uitermate goed leent voor moderne strakke architectuur. De afwerking van de binnen- en buitenzijde van de framewand kiest u zelf. Als u u meer van robuust houdt dan is logbouw met de massieve balken perfect voor u. Heeft u zelf een ontwerp hoe uw houten huis moet worden? Dat is prima! Onze houtbouw specialist en architect beoordelen deskundig wat er bouwtechnisch mogelijk is. U kunt ook uw wensen aan ons doorgeven zodat wij deze kunnen vertalen naar een passend ontwerp.

Milieuvriendelijke zelfbouw houten huis

Finnlogs hecht waarde aan een milieuvriendelijke en gezonde leefomgeving. Daarom gebruiken wij enkel milieuvriendelijke, energiebesparende en duurzame materialen. Als ons hout is bijvoorbeeld FSC gecertificeerd wat inhoudt dat het afkomstig is uit verantwoord beheerde bossen. Voor isolatie wordt houtvezel gebruikt wat zorgt voor een goede vochtcirculatie en een behaaglijke leefomgeving. Wij staan voor duurzaam en energieneutraal bouwen. Wij zijn ook bekend met de normen voor passief bouwen. Naar wens kan de woning ecologisch, biobased en circulair gebouwd worden. Ook kunnen wij u helpen bij om voor de juiste energie installatie te kiezen door een onafhankelijk energie adviseur in te schakelen.

Betaalbaar een zelfbouw houten huis realiseren

Met een houten huis van Finnlogs krijgt u een comfortabele, duurzame en levensloopbestendige woning. Natuurlijk wilt u graag weten wat de zelfbouw van een houten huis gaat kosten. U krijgt van ons een overzichtelijke offerte met een duidelijke uitleg van de werkzaamheden, materialen en duur van de bouw. Wij zijn transparant en u weet precies waar u aan toe bent. Als u vragen heeft over onze werkwijze dan kunt u altijd vrijblijvend contact met ons opnemen.