Download
brochure

Finnlogs gebruikt cookies voor de integratie van social media en het verzamelen en analyseren van statistieken. Klik je verder op deze site, dan ga je akkoord met het plaatsen en uitlezen van cookies.

HOUTEN HUIZEN OM VAN TE HOUDEN

OVER DE VISIE EN WERKWIJZE VAN FINNLOGS HOUTBOUW


Finnlogs is een ontwerpbureau en bouwbedrijf voor houtskelet- en logbouw.

Wij zijn dagelijks bezig met het ontwerpen en bouwen van houten woningen voor opdrachtgevers uit heel Nederland. Het is voor ons elke keer weer de uitdaging om onze expertise in en passie voor hout te vertalen naar een prachtig eindresultaat dat optimaal aan uw wensen en onze visie voldoet.

VISIE

Finnlogs hecht waarde aan een milieuvriendelijke en gezonde leefomgeving. Voor onszelf, maar ook voor de generaties na ons. Daarom worden milieuvriendelijke, energiebesparende en duurzame materialen toegepast, introduceren we regelmatig beproefde nieuwe technieken en werken we alleen samen met leveranciers en bedrijven met dezelfde visie.

Zo bouwen we uw houten woning enkel van kwalitatief duurzaam hout. De productie hiervan is afval-arm: het energieverbruik wordt verminderd en het houtafval wordt versnipperd. Het zaagsel wordt gebruikt voor het verwarmen van de fabrieken en droogovens.

Al ons hout is FSC-gecertificeerd, wat inhoudt dat grondstoffen voor hout- en papierproducten afkomstig zijn uit verantwoord beheerde bossen. Zo dragen we bij aan bescherming van bossen wereldwijd.

We gebruiken Purbond-lijm, een internationaal gecertificeerde lijm die in de productie van houtproducten is goedgekeurd omdat het formaldehydevrij is: het lijmsysteem maakt gebruik van de natuurlijke vochtigheid van hout om de houten delen aan elkaar te sluiten. Dit gebeurt zonder oplosmiddel. De productie van onze logleverancier is zo georganiseerd dat wij een gezonde leefomgeving achterlaten voor toekomstige generaties. Om een klantgerichte en soepele productie te garanderen is onze logleverancier gecertificeerd volgens de ISO-norm 9001:2008. Daarnaast gebruiken we een speciaal ontwikkeld computerprogramma waarmee we het ontwerp en de bouwtekeningen maken. Alle informatie over uw woning wordt hierin opgeslagen en doorgestuurd naar de fabriek, waar de afzonderlijke delen worden gefabriceerd. Dit systeem reduceert het menselijk handelen binnen het productieproces, wat het risico op productiefouten tot een minimum beperkt.    

WERKWIJZE

Bedrijfsvoering

Met onze kleinschalige bedrijfsvoering spelen we snel en adequaat in op de wensen van u als klant.Om uw wensen en ideeën te vertalen naar een goed doordacht ontwerp, werken we samen met diverse houtspecialisten.

Samenwerking

Het is bij houtbouw cruciaal dat wordt gewerkt met deskundigen. Daarom is Finnlogs de samenwerking aangegaan met hooggeschoolde architecten, bouwkundigen en leveranciers die stuk voor stuk tientallen jaren deskundigheid hebben opgebouwd in de houtbouw. Onze timmerlieden hebben veel ervaring met houtbouw en zullen van uw project een prachtig eindresultaat maken. Zo kan Finnlogs u een uitgebreid dienstenpakket leveren tegen een zo gunstig mogelijke prijs.

Heeft u nog vragen over onze werkwijze? Bekijk de veelgestelde vragen of neem contact met ons op: 073-8200944.

Informatiebrochures

Wilt u meer informatie over de voordelen van een houten woning, de houtsoorten die we gebruiken en de brandveiligheid van hout? Bekijkt u dan onderstaande documenten:

Achteraf een ongewenst hoge rekening? Niet bij ons

We geven u vooraf een overzichtelijke offerte met een duidelijke uitleg van de werkzaamheden, materialen en duur van de bouw. Bij Finnlogs weet u waar u aan begint.