Download
brochure

Finnlogs gebruikt cookies voor de integratie van social media en het verzamelen en analyseren van statistieken. Klik je verder op deze site, dan ga je akkoord met het plaatsen en uitlezen van cookies.

Houten woning

Houten woning

Houten woning laten bouwen

Is het uw droom om ooit nog eens in een houten woning te wonen? Finnlogs is dé specialist die dit voor u kan realiseren! Wij zijn een ontwerpbureau en bouwbedrijf voor houtskelet- en logbouw en zijn dagelijks bezig met het ontwerpen en bouwen van houten woningen voor opdrachtgevers uit heel Nederland. Wij hebben een passie voor hout en we vinden het telkens weer fantastisch om de woonwensen van onze klanten te vertalen naar een prachtig eindresultaat. Wij leveren geen standaard huizen want u bepaalt welke type houten woning wij voor u gaan bouwen. Kiest voor houtskeletbouw of voor logbouw? Houtskeletbouw is een flexibel bouwsysteem met een lichte constructie dat heel geschikt is voor strakke, moderne architectuur. De ontwerpvrijheid is vrijwel onbeperkt en zelfs ronde vormen zijn mogelijk. Logbouw komt van de term 'logs' en hier worden de massieve balken genoemd waarmee de woning wordt gestapeld. Met logbouw krijgt uw houten woning een krachtig en robuust karakter. Heeft u zelf al een ontwerp? Samen met een architect en houtbouwspecialist kijken wij of dit gerealiseerd kan worden. Heeft u slechts een vaag idee hoe uw nieuwe houten woning eruit moet komen te zien dan maken wij samen met u een ontwerp dat aan al uw wensen voldoet. 

Milieuvriendelijk houten woning 

Een houten woning is goed voor het milieu én voor uw portemonnee. Wij werken alleen met FSC-gecertificeerd en dus kwalitatief duurzaam hout. Dit hout is afkomstig uit verantwoord beheerde bossen en bij de omvorming van boom tot bouwmateriaal wordt het milieu zo min mogelijk belast. Op deze manier zetten wij ons in voor een gezondere leefomgeving zodat ook toekomstige generaties daar profijt van hebben. Voor de bouw en afwerking gebruiken wij ook natuurlijke materialen en wij werken met partijen die dezelfde instelling hebben als wij ten aanzien van het milieu. Finnlogs staat voor duurzaam en energieneutraal bouwen. Onze houten woningen kunnen naar wens ecologisch, biobased en circulair gebouwd worden. Wij zijn ook bekend met de normen voor passief bouwen. Een passief huis kenmerkt zich door een zeer hoogwaardig en aangenaam binnenklimaat en een extreem laag energieverbruik.

Energieneutrale houten woning

Wilt u de vraag naar energie in uw houten woning zo laag mogelijk houden dan is het verstandig om een deskundige in de arm te nemen. De energiehuishouding binnen een woning is tegenwoordig een complexe zaak en wij kunnen voor u een onafhankelijke energieadviseur inschakelen om u deskundig advies te geven over de installaties die voor uw houten woning het meest geschikt zijn. Uw adviseur weet of u moet kiezen voor een warmtepomp, zonnecollectoren, een WTW-systeem of een combinatie. Het is belangrijk dat alles op elkaar is afgestemd en elkaar aanvult. Voor duurzaam en energieneutraal bouwen bent u bij Finnlogs aan het juiste adres. Houtbouw is in principe al een gezonde manier van bouwen omdat hout een natuurlijk materiaal is. Daarnaast gebruiken wij voor de bouw en verwerking natuurlijke materialen. Met isolatie van houtvezel heeft uw houten woning 'ademende' wanden die luchtdicht en damp-open zijn wat voor een bijzonder behaaglijke leefomgeving zorgt. 

Totaaloplossing

Als u ons de opdracht geeft om uw houten woning te bouwen dan kunt u ook alles aan ons overlaten. Wij bieden een totaaloplossing van ontwerp tot sleutelklare bouw. Finnlogs is ook gespecialiseerd in zelfbouw en als u de ambitie heeft om zelf de handen uit de mouwen te steken bij de bouw van uw huis dan is daar alle ruimte voor. U krijgt bouwbegeleiding op de manier die u wilt. Wij denken écht met u mee en u kunt van ons een bouwinstructie of bouwbegeleiding krijgen. Wij hebben veel ervaring en zijn al sinds 1982 actief in de houtbouw. Finnlogs is een klein bedrijf met een vaste groep bouwers en wij kunnen door onze kleinschaligheid snel en adequaat inspelen op uw wensen. Al meer dan 1000 houten woningen en accommodaties in allerlei soorten en maten hebben wij in de achterliggende jaren ontworpen en gerealiseerd. Ook voor uw houten woning gaan wij weer enthousiast aan de slag. 

Voordelen houten woning

Met een houten woning van Finnlogs krijgt u een comfortabele, duurzame en levensloopbestendige woning. Een houten woning is over het algemeen iets goedkoper omdat er minder bouwmateriaal nodig is en de bouwperiode korter is dan van traditionele bouw; met houtskeletbouw kan uw huis binnen vier dagen staan. De bouw kan eigenlijk altijd doorgaan omdat hout minder gevoelig is voor (vries)kou en regen. Ook niet onbelangrijk is dat op de langere termijn u veel zult besparen op de energiekosten. Over brandveiligheid hoeft u zich ook geen zorgen te maken; het risico dat er brand ontstaat in een houten woning is even groot als voor elke andere woning. Voordat wij aan de bouw beginnen krijgt u van ons een overzichtelijke offerte met een nauwkeurige kostenschatting. Ook geven wij u een duidelijke uitleg van de werkzaamheden, materialen en duur van de bouw. U weet bij ons precies waar u aan toe bent! Wilt u met eigen ogen de houten woningen zien die wij gebouwd hebben? Wij bieden de mogelijkheid om recent afgeronde projecten van ons te bezoeken. Kies voor de warme uitstraling en het comfort van een houten woning, kies voor Finnlogs!

Duurzame houten woning bouwen

Heeft u bouwplannen? Een houten woning met een natuurlijke, warme uitstraling die duurzaam en energieneutraal is, hoe lijkt u dat? Finnlogs kan een comfortabele, duurzame en levensloopbestendige houten woning voor u realiseren die helemaal aan uw wensen voldoet. Finnlogs is hét ontwerpbureau en bouwbedrijf voor houtskelet- en logbouw. Wij bouwen alle type woningen en ook uw wensen kunnen wij vertalen naar een prachtig eindresultaat. Wij hebben een passie voor mooi, duurzaam hout en al ons hout is FSC-gecertificeerd, wat betekent dat het afkomstig is uit verantwoord beheerde bossen. De productie hiervan belast het milieu zo min mogelijk. We kunnen uw houten woning 100% ecologisch, biobased en circulair bouwen en wij zijn bekend met de normen voor passief bouwen. Finnlogs is een klein, passief bedrijf met een eigen bouwploeg. We hebben al sinds 1982 ervaring in houtbouw en hebben al vele mooie woningen gebouwd. Neem eens een kijkje op deze website bij onze afgeronde projecten en u zult de diversiteit van onze houten woningen zien. Heeft u al een idee hoe uw woning eruit moet komen te zien? Samen met onze architect ontwerpt u een houten woning die optimaal aan uw wensen voldoet.

Wij bieden een totaaloplossing van ontwerp tot sleutelklare bouw waarbij wij u compleet ontzorgen. Bent u handig en wilt u zelf uw houten woning bouwen? Ook dat is mogelijk want wij zijn ook gespecialiseerd in zelfbouw waarbij wij u de ondersteuning bieden die u nodig heeft. Het is comfortabel wonen in een houten huis van Finnlogs! Omdat wij zoveel mogelijk werken met natuurlijke materialen is uw leefomgeving gezond en dat merkt u. Zo zijn bijvoorbeeld de wanden geïsoleerd met houtvezel wat zorgt voor 'ademende' wanden en de omgeving altijd behaaglijk aanvoelt. We zijn na al die jaren nog steeds gepassioneerd over ons product en ook voor uw houten woning gaan wij graag aan de slag!