Download
brochure

Finnlogs gebruikt cookies voor de integratie van social media en het verzamelen en analyseren van statistieken. Klik je verder op deze site, dan ga je akkoord met het plaatsen en uitlezen van cookies.

Houten woning

Houten woning

Houten woning laten bouwen

Bent u gecharmeerd van een houten woning? Is het uw droom om een houten woning te bouwen? Finnlogs wil deze droom graag voor u realiseren! Wij hebben een passie voor hout, al sinds 1982 hebben wij ervaring met houtbouw. Wij zijn gespecialiseerd in het ontwerpen en bouwen van houten woningen. Door de jaren heen hebben wij al vele mooie projecten afgerond. Finnlogs is een ontwerpbureau en bouwbedrijf voor houtskeletbouw en logbouw. Houtbouw is een aparte bouwtechniek die wij tot in de puntjes beheersen. Wij zijn daarin flexibel. Heeft u al een ontwerp en wilt u de bouw zelf uitvoeren? Dat is bij ons geen enkel probleem. Wij zijn gespecialiseerd in zelfbouw en willen u op alle mogelijke manieren begeleiden bij de bouw van uw houten woning. In overleg met u kijken wij wat u zelf gaat doen en wat wij voor onze rekening nemen. Als u zelf een ontwerp heeft dan kijken onze architect en bouwspecialist of dit uitgevoerd kan worden. Wilt u graag dat wij het ontwerp voor onze rekening nemen dan ontwerpen wij uw houten woning volledig conform uw wensen. U krijgt de houten woning die perfect bij u past. Wij vertalen al uw wensen naar een prachtig eindresultaat. Met een houten woning van Finnlogs krijgt u een comfortabele, duurzame en levensloopbestendige woning.

Houten woning van houtskeletbouw of logbouw?

Wij kunnen alle type woningen bouwen en hebben de afgelopen jaren de meest uiteenlopende stijlen van houten woningen gebouwd. Als u een kijkje neemtbij onze afgeronde projecten zult u zien dat het niet uitmaakt of u kiest voor strak en modern of voor landelijk en rustiek. Finnlogs gaat geen enkele uitdaging uit de weg. Kiest u voor houtskeletbouw of voor logbouw.?Voor beide bouwsystemen hebben wij de nodige expertise in huis. Houtskeletbouw is een populair, flexibel bouwsysteem dat vaak wordt toegepast in Nederland. Bij het principe van houtskeletbouw wordt een wand opgebouwd uit een frame van hout: een houten skelet. Dit frame vormt tezamen met een constructieplaat de dragende structuur van de woning. Dit wordt voorzien van isolatiemateriaal, eventueel aangevuld met folie of ander vochtregulerend materiaal. U kunt zelf bepalen hoe u de afwerking van de binnen- en buitenzijde van de framewand wilt hebben. Kiest u hout, steen of stucwerk? De elementen zijn geprefabriceerd in de fabriek en kunnen snel en eenvoudig op locatie in elkaar worden gezet. Binnen 4 werkdagen kan uw houten woning al wind- en waterdicht zijn opgetrokken. De bouwtijd is aanmerkelijk korter dan traditionele bouw. Bij logbouw wordt de houten woning opgebouwd met massieve balken zodat het huis een robuust karakter krijgt. Uiteraard worden de logs geprofileerd, geschaafd en op maat aangeleverd.

Duurzame houten woning bouwen

Finnlogs hecht waarde aan het milieu en wij bouwen daarom duurzame en energieneutrale woningen. Naar wens kunnen wij uw houten woning ecologisch, biobased en circulair bouwen. Ook zijn wij bekend met de normen voor passief bouwen. Wij bouwen uw houten woning met kwalitatief en duurzaam hout dat FSC-gecertificeerd is. Het hout is afkomstig uit verantwoord beheerde bossen en de productie ervan belast het milieu zo min mogelijk. Uw houten woning zal decennialang meegaan. Bij de bouw houden wij rekening met de natuurlijke omgeving en gebruiken wij zoveel mogelijk natuurlijke materialen. Zo is bijvoorbeeld de lijm die wij gebruiken vrij van formaldehyde. Wonen in een houten woning betekent ook dat u een gezonde leefomgeving heeft. Het natuurlijke isolatiemateriaal van houtvezel zorgt voor luchtdichte en damp-open wanden die 'ademen'. De vochtcirculatie is goed wat zorgt voor een gezonde, behaaglijke leefomgeving. Op deze manier laten wij ook een gezonde leefomgeving achter voor toekomstige generaties. Energieneutraal bouwen is tegenwoordig de norm en daar staan wij helemaal achter. Door de benodigde energie zelf op te wekken door middel van zonnepanelen, windenergie, aardwarmte e.d. is het energieverbruik laag. De energiehuishouding is een complexe zaak en wij kunnen voor u een energieadviseur inschakelen die precies weet welke installatie voor uw houten woning het meest geschikt is.

Met onze kleinschalige bedrijfsvoering zijn we flexibel en kunnen snel inspelen op uw wensen. Als u er prijs op stelt dan bieden wij u een totaaloplossing waarbij wij u compleet ontzorgen. Van het ontwerp tot sleutelklare bouw hoeft u nergens naar om te kijken. Wij zijn na al die jaren nog steeds enthousiast over de houten woningen die wij bouwen. Het heeft vele voordelen ten opzichte van traditionele bouw. Als u vragen heeft over onze werkwijze dan kunt u altijd contact met ons opnemen. Wij werken transparant en zullen u ook tijdens de bouw betrekken bij onze werkzaamheden. Natuurlijk wilt u graag weten wat de kosten zullen zijn voor uw houten woning. Vooraf krijgt u van ons een overzichtelijke offerte met een duidelijke uitleg van de werkzaamheden, materialen en duur van de bouw. Samen met de architect en de houtbouwspecialist kunnen we een nauwkeurige schatting van de kosten maken. Wij werken samen met vakkundige partijen die dezelfde visie op bouwen hebben als wij. Met een houten woning van Finnlogs krijgt u een comfortabele, duurzame en levensloopbestendige woning. Aarzel niet langer en neem contact met ons op om uw droom te verwezenlijken!