Download
brochure

Finnlogs gebruikt cookies voor de integratie van social media en het verzamelen en analyseren van statistieken. Klik je verder op deze site, dan ga je akkoord met het plaatsen en uitlezen van cookies.

Houten huis

Houten huis

Houten huis

Ontwerpbureau Finnlogs is gespecialiseerd in houtbouw en biedt u een totaalservice voor het ontwerpen en bouwen van houten woningen. Wij kennen de voordelen en mogelijkheden van houten woningen als geen ander en zijn u graag van dienst bij het realiseren van het houten huis van uw dromen.

De specialist voor het ontwerpen en bouwen van houten woningen

Houten huizen zijn niet alleen prachtig om te zien, maar bieden ook nog eens aantrekkelijke voordelen zoals energiezuinigheid en een kortere bouwperiode. Tegelijkertijd biedt een houten woning tal van mogelijkheden waardoor uw woonwensen optimaal vertaald kunnen worden in de uiteindelijke woning. Finnlogs is zowel gespecialiseerd in logbouw als houtskeletbouw voor houten woningen.

Duurzaam bouwen met hout

Bij Finnlogs kunt u terecht voor het ontwerpen en laten bouwen van zowel moderne, traditionele als klassieke houten woningen. Hierbij werken wij enkel met FSC-gecertificeerd hout en kiezen we voor milieuvriendelijke, energiebesparende en duurzame materialen.

Vraag het onze houtbouwspecialist

Wilt u meer informatie over het ontwerpen of realiseren van een houten huis of een afspraak maken met een van onze houtbouwspecialisten? Neem dan vrijblijvend contact op, wij zijn u graag van dienst.

Wij bieden een vrijblijvend eerste adviesgesprek om uw wensen in kaart te brengen. Samen met onze architect ontwerpt u een houten huis dat optimaal aan uw wensen voldoet. Vooraf krijgt u een overzichtelijke offerte met een duidelijke uitleg van de werkzaamheden, materialen en duur van de bouw. Neem eens een kijkje op deze website bij de afgeronde projecten en u zult zien dat elke bouwstijl mogelijk is. Ook is het mogelijk om een recent project van ons te bezoeken zodat u met eigen ogen de kwaliteiten van onze houten huizen kunt zien. Wij zijn nog steeds gepassioneerd over ons product en wij willen ook graag uw droomhuis realiseren!

Houten huis bouwen met Finnlogs

Heeft u grootse bouwplannen? Wilt u graag een eigen woning die helemaal naar uw wensen wordt gebouwd en weet u niet hoe u dit aan moet pakken? Finnlogs Houtbouw doet niets liever dan voor u een droomhuis realiseren, een houten huis welteverstaan. Wij hebben een passie voor hout en onze slogan luidt niet voor niets dat wij een bedrijf zijn met een houten hart. Finnlogs is een ontwerpbureau en bouwbedrijf voor houtskeletbouw en logbouw. Heeft u zelf al een ontwerp voor een mooi houten huis? Samen met een architect en een houtbouwspecialist kijken we of wij dit gerealiseerd kan worden. Als u nog geen enkel idee heeft hoe uw nieuwe houten huis eruit moet komen te zien, dan gaan wij dit geheel naar uw wens ontwerpen. Wij kunnen alle type woningen bouwen. De projecten die wij afgerond hebben zijn heel verschillend en zullen u zeker inspireren. Wij bieden de mogelijkheid aan om onze recent afgeronde projecten te gaan bekijken zodat u met eigen ogen de hoge kwaliteit kunt zien. Het systeem van houtskeletbouw is uitermate geschikt voor strakke, moderne architectuur; de ontwerpvrijheid is vrijwel onbeperkt en ook ronde vormen zijn mogelijk. Met logbouw krijg je een meer robuust karakter omdat het huis wordt gestapeld met massieve balken. U heeft de keuze uit drie verschillende logbouwsystemen. Wij weten als geen ander hoe fraai de natuurlijke uitstraling van een houten woning is en vooral ook welke voordelen dit voor u oplevert. Wij willen u graag adviseren omtrent uw keuze voor een bouwsysteem. 

Energieneutraal houten huis

Finnlogs hecht waarde aan een milieuvriendelijke en gezonde leefomgeving. Daarom bouwen wij uw woning van kwalitatief en duurzaam hout. Verder gebruiken we alle gebied zoveel mogelijk natuurlijke materialen. Het hout is afkomstig uit verantwoord beheerde bossen en de productie ervan belast het milieu zo min mogelijk. Op deze manier dragen wij ons steentje bij zodat ook toekomstige generaties een gezonde leefomgeving hebben. Daar vloeit uit voort dat wij uw houten huis energieneutraal kunnen bouwen. Uitgangspunt hierbij is dat het energieverbruik zo laag mogelijk wordt gehouden. De benodigde energie kan zelf duurzaam worden opgewekt door zonnepanelen, windenergie, aardwarmte e.d. De energiehuishouding binnen een woning is een complexe zaak geworden. Het is belangrijk dat alles goed op elkaar is afgestemd en elkaar aanvult en daarvoor kunnen wij voor u een onafhankelijke energieadviseur inschakelen om u advies op maat te geven. Hij weet precies welke installatie voor uw houten woning het meest geschikt is. Wij staan voor duurzaam en energieneutraal bouwen en wij zijn bekend met de normen voor passief bouwen. 

Totaaloplossing voor bouw houten huis

Als u ons inschakelt voor de bouw van uw houten huis dan bieden wij een totaaloplossing. Van het ontwerp tot de sleutelklare bouw ontzorgen wij u compleet. Misschien bent u handig en wilt u graag zelf bouwen of meebouwen. Ook dat is bij ons mogelijk. In overleg bekijken we wat u zelf gaat doen en wat wij voor onze rekening nemen. Wij zijn ook gespecialiseerd in zelfbouw en kunnen u daarbij professioneel ondersteunen. U kunt van ons een bouwinstructie of bouwbegeleiding krijgen. Wij hebben jarenlange ervaring (al sinds 1982) in houtbouw en wij zetten onze deskundigheid in om uw droomhuis te verwezenlijken. In een 'Finnlog' zult u comfortabel wonen. Omdat hout ademt en onder andere vochtregulerend werkt, voelt uw leefomgeving altijd behaaglijk aan. Bouwen met hout is gezonder dan de traditionele bouw; het is een droge bouw die u veel kosten kan besparen. 

Voordelen van een houten huis

Bouwen met hout is milieuvriendelijk, gezond, goedkoop, brandveilig en snel. Een houten woning is over het algemeen iets goedkoper omdat er minder bouwmateriaal nodig is en het meestal een kortere bouwperiode heeft. Op de lange termijn zult u veel besparen op de energiekosten. Met een houtskeletbouwwoning kan uw huis binnen vier dagen staan. De bouw kan eigenlijk altijd doorgaan omdat hout minder gevoelig is voor (vries)kou en regen dan steen. Over de brandveiligheid van een houten huis bestaan hardnekkige misverstanden. Massief hout vliegt niet snel in brand, de reactietijd is lang. Daarbij vindt de opbouw plaats met brandwerend of zelfs onbrandbaar isolatiemateriaal, zowel aan de binnen- als buitenkant. Voor houtskeletbouw geldt bovendien dat de houtconstructie aan de binnenzijde is bekleed met gipsplaat en/of gipsvezelplaat. Die platen kunnen niet branden, zodat het uren zal duren voordat de constructie zal branden. Het risico dat er brand ontstaat in een houten woning is even groot als voor elke andere woning.

Wat kost het bouwen van een houten huis?

Wij begrijpen dat u graag wilt weten wat de bouw van uw houten woning gaat kosten. Daarom krijgt u voordat wij aan de bouw beginnen van ons een overzichtelijke offerte met een duidelijke uitleg van de werkzaamheden, materialen en duur van de bouw. Wij werken transparant en u weet bij ons precies waar u aan toe bent. Door in gesprek te gaan met de architect en de houtbouwspecialist kunnen we een nauwkeurige kostenschatting maken. Finnlogs is een klein bedrijf met een vaste groep bouwers. Wij vinden het telkens weer een prachtige uitdaging om onze passie voor hout te vertalen naar een prachtig eindresultaat. Wij denken graag met u mee over uw droomwoning en bieden zelfs de mogelijkheid om recent afgeronde projecten te bezoeken zodat u zelf de hoge kwaliteit van ons bouwen kunt zien.