Download
brochure

Finnlogs gebruikt cookies voor de integratie van social media en het verzamelen en analyseren van statistieken. Klik je verder op deze site, dan ga je akkoord met het plaatsen en uitlezen van cookies.

EEN ROBUUST KARAKTER

Uw woning stapelen

Logbouw komt van de term ‘logs’. Hiermee worden de massieve balken bedoeld die de belangrijkste bouwelementen vormen. Met deze ronde of rechthoekige logs krijgt uw huis dat krachtige, robuuste karakter.

En het zal u verbazen hoe eigentijds ook logbouw kan zijn, zeker wanneer het wordt gecombineerd met moderne materialen.

 

 

"LEGO"

Logbouw is als houten lego. Dat klinkt uiteraard eenvoudiger dan het is. Maar met een paar mensen met twee rechterhanden en de bouwbegleiding van Finnlogs is de ruwbouw, het recht-toe-recht-aan stapelen, goed te doen. Dat scheelt weer in bouwkosten!

LOGBOUWPRINCIPE

Logs zijn in de afmeting op de millimeter nauwkeurig voorzien van inkepingen die zorgen voor de samenhang en stabiliteit van de wanden. De logs worden één voor één opgestapeld tot wanden, ook wel stapelbouw genoemd. Dit gebeurt aan de hand van de coderingen op de logs en de bouwtekeningen van Finnlogs.

Klik hier voor de opbouw van een logbouwwand.

 

 

 

De logs bieden we aan in massieve balken of glulambalken (verlijmd en gelamineerd hout). Wij leveren maar liefst 27 verschillende afmetingen. Uiteraard worden de logs geprofileerd, geschaafd en op maat aangeleverd. Er zijn 3 logbouwsystemen: logbouw normaal systeem, logbouw omgekeerd systeem en logbouw City Corner.

Logbouwsystemen

LOGBOUW normaal systeem

Wilt u de specifieke hoekdetails van de logs aan de buitenzijde zichtbaar laten?

De kenmerkende kruisverbindingen op de hoeken, ook wel de "oortjes" genoemd?

Kies dan voor het normale logbouwsysteem (klik op afbeelding voor vergroting).

LOGBOUW omgekeerd systeem

Voor een strakkere detaillering keren we het principe van het logbouw "normaal systeem" als het ware om.

Dat heet dan ook het omgekeerde systeem (klik op afbeelding voor vergroting).

De massieve balken van de woning komen in dat geval aan de binnenkant en de afwerk-/isolatiewand aan de buitenkant.

Op deze manier vallen de typische kruisverbindingen (de "oortjes") in de spouwconstructie en zijn ze aan de buitenzijde niet meer zichtbaar. Aan de binnenzijde blijven ze wel gewoon te zien.

LOGBOUW City Corner

Als laatste kunt u kiezen voor de zogenaamde City Corner (klik op afbeelding voor vergroting).

Er zijn dan geen kruisverbindingen met "oortjes" meer. De houten woning krijgt zodoende architectonisch een soortgelijke uitstraling als de andere huizen in de omgeving.

Ideaal voor gemeenten waarin geen uitgesproken logbouw in het beeldkwaliteitsplan gewenst is.

VINGERLASSEN

Denkt u voor uw huis te lange balkmaten nodig te hebben? Geen probleem.

Bij ons worden de bouw- en ontwerpmogelijkheden niet beperkt door de lengte van de balken. Met het zogenaamde vingerlassen van de balken bieden we de mogelijkheid om ook met logs grote overspanningen te maken (klik op afbeelding voor vergroting).

Opbouw logbouw woning Finnlogs