Download
brochure

Finnlogs gebruikt cookies voor de integratie van social media en het verzamelen en analyseren van statistieken. Klik je verder op deze site, dan ga je akkoord met het plaatsen en uitlezen van cookies.

Houten huis bouwen

Houten huis bouwen

Houten huis bouwen
Wilt u een houten huis bouwen, maar weet u nog niet goed wat u precies wilt? Of weet u juist wel wat u wilt, maar bent u op zoek naar een specialist in houtbouw? Dan is houtbouwspecialist Finnlogs u graag van dienst met een maatwerk dienstenpakket waarin uw persoonlijke wensen en vakmanschap centraal staan. Onze houtbouwspecialisten zijn uit het juiste hout gesneden.

 

De specialist voor het ontwerpen en bouwen van houten woningen
Finnlogs is een ontwerpbureau voor het houten huis bouwen in Vlijmen, in regio Den Bosch. Vanuit hier zijn wij dagelijks bezig met het ontwerpen en bouwen van houten woningen voor opdrachtgevers uit heel Nederland. Het is voor ons elke keer weer de uitdaging om onze expertise in – en passie voor hout te vertalen naar een prachtig eindresultaat dat optimaal aan uw wensen voldoet.

Bij Finnlogs kunt u dan ook alle kanten op voor het ontwerpen en bouwen van uw houten huis. Wij werken samen met hooggeschoolde houtbouwdeskundigen die beschikken over een uitgebreide ervaring en vakmanschap. Bij het bepalen van uw wensen gaat u dan ook in gesprek met zowel een architect als een houtbouwspecialist, zodat direct kan worden bepaald wat mogelijk is en het beste bij uw wensen aansluit. Of u nu een houten woning met een traditionele, strakke of moderne uitstraling wilt, wij kunnen het voor u realiseren.

Zo bieden wij u dus uitgebreide mogelijkheden om uw houten huis te (laten) bouwen en garanderen wij u een duurzaam eindresultaat dat uw verwachtingen overtreft.

 

Vraag het onze houtbouwspecialist
Wilt u meer informatie over de bouw van een houten huis of een afspraak maken met een van onze houtbouwspecialisten? Neem dan vrijblijvend contact op, wij zijn u graag van dienst.

Houten huis bouwen door Finnlogs

Wilt u graag een houten huis bouwen? Wilt u dit zelf doen of laten doen? Finnlogs uit Vlijmen is de specialist in houtskeletbouw en logbouw voor heel Nederland. Een houten huis heeft een bijzonder warme uitstraling en wij begrijpen als geen ander dat u kiest voor een houten woning. Leon Le Haen is de drijvende kracht achter het ontwerpbureau en bouwbedrijf voor houtskeletbouw en logbouw. De slogan dat het een 'bedrijf met een houten hart' is, klopt helemaal. Het team van Finnlogs heeft al sinds 1982 ervaring in houtbouw en heeft al vele malen hun passie voor hout omgezet in een prachtig eindresultaat. Door heel Nederland zijn al vele mooie woningen gerealiseerd.

Finnlogs is een flexibel bedrijf en wij bieden u de mogelijkheid om zelf uw houten huis te bouwen. Wij zijn gespecialiseerd in zelfbouw en kunnen u bij de bouw begeleiden. Ook kunt u het aan de hand van onze bouwinstructie helemaal zelf doen of u bouwt met ons mee. Wij gaan graag hierover met u in gesprek. Kiest u er liever voor om de bouw van uw houten huis over te laten aan een specialist dan ontzorgen wij u compleet. Van ontwerp tot sleutelklare bouw nemen wij alles voor onze rekening; wij bieden een totaaloplossing. Wij zetten onze ervaring en deskundigheid graag in om uw houten woning te realiseren.

Duurzaam houten huis bouwen

Een houten woning heeft niet alleen een bijzondere uitstraling, maar het is ook nog eens milieuvriendelijk. Wij hechten waarde aan een milieuvriendelijk en gezonde leefomgeving. Daarom werken wij enkel met duurzame en energiebesparende materialen. Finnlogs werkt enkel met kwalitatief duurzaam hout dat FSC-gecertificeerd is. Dat betekent dat het afkomstig is uit verantwoord beheerde bossen. Daarnaast gebruiken zij enkel natuurlijke bouwmaterialen zoals houtvezelisolatie, lijm die formaldehydevrij is en beits op natuurlijke basis. Een houten woning van Finnlogs heeft 'ademende' wanden en zorgt voor een optimaal woon- en leefklimaat. U krijgt een gezonde leefomgeving die bijzonder comfortabel aanvoelt. Wij staan voor duurzaam en energieneutraal bouwen. Wij zijn bekend met de normen voor passief bouwen. Onze houten woningen kunnen naar wens ecologisch, biobased en circulair gebouwd worden. Finnlogs draagt graag zijn steentje bij een een beter milieu zodat ook toekomstige generaties een gezonde leefomgeving hebben.

Houten huis bouwen met Finnlogs

Is een houten huis bouwen altijd al een droom van u geweest? Wilt u deze droom gaan realiseren? Finnlogs Houtbouw heeft een passie voor hout en is gespecialiseerd in het ontwerpen en bouwen van houten huizen. Wij kunnen alle type woningen bouwen en hebben al vele mooie projecten door heel Nederland afgerond. U kunt kiezen voor houtskeletbouw of logbouw, voor beide soorten hebben wij de nodige expertise in huis. Houtskeletbouw is een populair bouwsysteem dat door zijn grote flexibiliteit en relatief lichte constructie vaak wordt toegepast.

De ontwerpvrijheid is vrijwel onbeperkt en zelfs ronde vormen zijn mogelijk. Bij logbouw wordt het huis met massieve balken opgebouwd zodat het huis een robuust en krachtig karakter krijgt. Finnlogs bouwt geen standaard huizen maar wij ontwerpen uw huis op maat. Wij vertalen uw wensen naar een prachtig eindresultaat. Finnlogs is een klein passief bedrijf met een vaste groep bouwers die graag uw houten huis bouwen. Samen met onze architect ontwerpt u uw houten woning die perfect bij u past. Natuurlijk is het ook mogelijk dat u met een eigen ontwerp komt dat wij voor u uit gaan voeren in hout. 

Informatiebrochures

Benieuwd naar de mogelijkheden van het bouwen van een houten huis? Ontvang dan onze gratis brochure en laat u inspireren! Voor een afspraak belt u 073 - 82 00 944, stuurt u een e-mail of vult u het contactformulier in.

De voordelen van een houten huis bouwen

Een eigen huis vanaf de grond opbouwen is fantastisch. Hout is een prachtig natuurlijk materiaal met een warme uitstraling. Een houten huis voelt als een echt thuis en het heeft bovendien nog vele voordelen ten opzichte van traditionele bouw. Met houtbouw krijgt u een optimaal woon- en leefklimaat door de natuurlijke materialen die worden gebruikt. De bouwduur is kort en u bespaart daardoor kosten. Houtbouw is een milieu- en energievriendelijke bouw zodat het milieu minimaal belast wordt. Een houten woning is uitermate geschikt om ecologisch, biobased en circulair te bouwen. De keuze om een houten huis te bouwen begrijpen wij als geen ander. Finnlogs denkt heel graag met u mee over uw houten droomhuis. Wist u dat een houten woning bovendien brandveilig is? Het is echt een misverstand dat houtbouw brandgevaarlijk is, het tegendeel is waar. Wij kunnen u precies uitleggen hoe dat precies zit. Ook hoeft u niet bang te zijn dat u veel tijd kwijt bent aan onderhoud. U hoeft de buitenzijde slechts eens in de vijf tot zeven jaar van een nieuwe verf- of beitslaag te voorzien.

Een duurzaam en milieuvriendelijk houten huis bouwen

Finnlogs staat voor duurzaam en energieneutraal bouwen. Ook zijn wij bekend met de normen voor passief bouwen. Wij hechten waarde aan een milieuvriendelijke en gezonde leefomgeving. Daarom bouwen wij altijd milieuvriendelijk en gebruiken enkel duurzame materialen. Ons hout is kwalitatief en duurzaam en FSC gecertificeerd. Dat wil zeggen dat het hout afkomstig is uit verantwoord beheerde bossen. De omvorming van boom tot bouwmateriaal is een proces met weinig vervuiling en weinig afval. Verder gebruiken wij enkel natuurlijke bouwmaterialen. Het isolatiemateriaal is van houtvezel wat zorgt voor 'ademende' wanden. Een goede vochtcirculatie zorgt voor een leefomgeving die behaaglijk aanvoelt. De beits die wij gebruiken is op natuurlijke basis en de lijm is formaldehyde vrij. Uw leefomgeving wordt er een stuk gezonder door. Op deze manier dragen wij ons steentje bij aan een beter milieu, ook voor toekomstige generaties. Uit onze manier van werken vloeit voort dat wij uw houten woning graag energieneutraal of passief bouwen. Door de benodigde energie duurzaam op te wekken met zonnepanelen, windenergie, aardwarmte en dergelijke wordt het energieverbruik zo laag mogelijk gehouden. Welke methode voor uw houten woning het meest geschikt is laten wij graag over aan een energieadviseur. Wij kunnen voor u een onafhankelijke partij inschakelen om u deskundig te adviseren. Een goede energiehuishouding is een complexe zaak waarbij alles goed op elkaar moet worden afgestemd voor een optimaal resultaat. Op elk vakgebied schakelen wij de juiste partij in met dezelfde visie op bouwen als wij.

De totaaloplossing van een houten huis bouwen?

Als u Finnlogs inschakelt om uw houten huis te bouwen dan bieden wij een totaaloplossing. Dat betekent dat wij u van het ontwerp tot de sleutelklare bouw van A tot Z ontzorgen. Met onze kleinschalige bedrijfsvoering zijn we flexibel en kunnen we snel en adequaat inspelen op uw wensen. Finnlogs biedt ook bouwbegeleiding. Bent u handig en heeft u altijd de wens gekoesterd om zelf een houten huis te bouwen? Dat is bij ons mogelijk. Wij zijn gespecialiseerd in zelfbouw en kunnen u ondersteunen op de manier die u wilt. Doet u het liefste alles zelf of vindt u het prettig als wij u begeleiden? In overleg bekijken wij wat u zelf gaat doen en wat wij voor onze rekening nemen. Met onze jarenlange ervaring (al sinds 1982) gaan we geen enkele uitdaging uit de weg. In de achterliggende jaren hebben wij duizenden houten woningen en accommodaties in allerlei soorten en maten gerealiseerd. Wij zetten graag onze ervaring en deskundigheid in om uw droomhuis te realiseren. Wij zijn betrokken bij onze klanten en houden u van het hele bouwproces op de hoogte. Vanzelfsprekend wilt u graag weten wat de bouw van een houten huis u gaat kosten. Samen met de architect en de houtbouwspecialist maken we een nauwkeurige kostenschatting. U krijgt van ons een overzichtelijke offerte met een overzicht van de werkzaamheden, materialen en duur van de bouw. Als u nog vragen heeft over onze werkwijze dan kunt u altijd contact met ons opnemen.