Download
brochure

Finnlogs gebruikt cookies voor de integratie van social media en het verzamelen en analyseren van statistieken. Klik je verder op deze site, dan ga je akkoord met het plaatsen en uitlezen van cookies.

Houten huis bouwen

Houten huis bouwen

Houten huis bouwen
Wilt u een houten huis bouwen, maar weet u nog niet goed wat u precies wilt? Of weet u juist wel wat u wilt, maar bent u op zoek naar een specialist in houtbouw? Dan is houtbouwspecialist Finnlogs u graag van dienst met een maatwerk dienstenpakket waarin uw persoonlijke wensen en vakmanschap centraal staan. Onze houtbouwspecialisten zijn uit het juiste hout gesneden.

 

De specialist voor het ontwerpen en bouwen van houten woningen
Finnlogs is een ontwerpbureau voor het houten huis bouwen in Vlijmen, in regio Den Bosch. Vanuit hier zijn wij dagelijks bezig met het ontwerpen en bouwen van houten woningen voor opdrachtgevers uit heel Nederland. Het is voor ons elke keer weer de uitdaging om onze expertise in – en passie voor hout te vertalen naar een prachtig eindresultaat dat optimaal aan uw wensen voldoet.

Bij Finnlogs kunt u dan ook alle kanten op voor het ontwerpen en bouwen van uw houten huis. Wij werken samen met hooggeschoolde houtbouwdeskundigen die beschikken over een uitgebreide ervaring en vakmanschap. Bij het bepalen van uw wensen gaat u dan ook in gesprek met zowel een architect als een houtbouwspecialist, zodat direct kan worden bepaald wat mogelijk is en het beste bij uw wensen aansluit. Of u nu een houten woning met een traditionele, strakke of moderne uitstraling wilt, wij kunnen het voor u realiseren.

Zo bieden wij u dus uitgebreide mogelijkheden om uw houten huis te (laten) bouwen en garanderen wij u een duurzaam eindresultaat dat uw verwachtingen overtreft.

 

Vraag het onze houtbouwspecialist
Wilt u meer informatie over de bouw van een houten huis of een afspraak maken met een van onze houtbouwspecialisten? Neem dan vrijblijvend contact op, wij zijn u graag van dienst.

Houten huis bouwen door Finnlogs

Wilt u graag een houten huis bouwen? Wilt u dit zelf doen of laten doen? Finnlogs uit Vlijmen is de specialist in houtskeletbouw en logbouw voor heel Nederland. Een houten huis heeft een bijzonder warme uitstraling en wij begrijpen als geen ander dat u kiest voor een houten woning. Leon Le Haen is de drijvende kracht achter het ontwerpbureau en bouwbedrijf voor houtskeletbouw en logbouw. De slogan dat het een 'bedrijf met een houten hart' is, klopt helemaal. Het team van Finnlogs heeft al sinds 1982 ervaring in houtbouw en heeft al vele malen hun passie voor hout omgezet in een prachtig eindresultaat. Door heel Nederland zijn al vele mooie woningen gerealiseerd.

Finnlogs is een flexibel bedrijf en wij bieden u de mogelijkheid om zelf uw houten huis te bouwen. Wij zijn gespecialiseerd in zelfbouw en kunnen u bij de bouw begeleiden. Ook kunt u het aan de hand van onze bouwinstructie helemaal zelf doen of u bouwt met ons mee. Wij gaan graag hierover met u in gesprek. Kiest u er liever voor om de bouw van uw houten huis over te laten aan een specialist dan ontzorgen wij u compleet. Van ontwerp tot sleutelklare bouw nemen wij alles voor onze rekening; wij bieden een totaaloplossing. Wij zetten onze ervaring en deskundigheid graag in om uw houten woning te realiseren.

Duurzaam houten huis bouwen

Een houten woning heeft niet alleen een bijzondere uitstraling, maar het is ook nog eens milieuvriendelijk. Wij hechten waarde aan een milieuvriendelijk en gezonde leefomgeving. Daarom werken wij enkel met duurzame en energiebesparende materialen. Finnlogs werkt enkel met kwalitatief duurzaam hout dat FSC-gecertificeerd is. Dat betekent dat het afkomstig is uit verantwoord beheerde bossen. Daarnaast gebruiken zij enkel natuurlijke bouwmaterialen zoals houtvezelisolatie, lijm die formaldehydevrij is en beits op natuurlijke basis. Een houten woning van Finnlogs heeft 'ademende' wanden en zorgt voor een optimaal woon- en leefklimaat. U krijgt een gezonde leefomgeving die bijzonder comfortabel aanvoelt. Wij staan voor duurzaam en energieneutraal bouwen. Wij zijn bekend met de normen voor passief bouwen. Onze houten woningen kunnen naar wens ecologisch, biobased en circulair gebouwd worden. Finnlogs draagt graag zijn steentje bij een een beter milieu zodat ook toekomstige generaties een gezonde leefomgeving hebben.

Bouwsysteem houten huis bouwen

Weet u al of u kiest voor houtskeletbouw of logbouw? Houtskeletbouw is een flexibele en relatief lichte constructie die snel en eenvoudig kan worden opgebouwd. Alle elementen worden onder ideale omstandigheden in de fabriek gemaakt en opgeslagen. Op locatie kunnen deze elementen snel in elkaar worden gezet; binnen vier werkdagen kan uw woning wind- en waterdicht zijn opgetrokken. Dit systeem is uitermate geschikt voor strakke, moderne architectuur; de ontwerpvrijheid is onbeperkt en ook ronde vormen zijn mogelijk.

Logbouw komt van de term 'logs'. Logs zijn de massieve balken die de belangrijkste bouwelementen vormen van de woning. Met logbouw krijgt uw huis een krachtig en robuust karakter. Er zijn drie verschillende logbouwsystemen mogelijk. Wij gaan graag met u in gesprek over de verschillende houtbouw systemen en geven u professioneel advies zodat u de juiste keuze kunt maken. Alle systemen hebben hun eigen specifieke eigenschappen die wij u graag vertellen. Wij gaan geen enkele uitdaging uit de weg en bouwen alle type woningen. Of u nu kiest voor strak of modern of voor traditioneel en authentiek, wij gaan overal even enthousiast voor aan de slag.

Informatiebrochures

Benieuwd naar de mogelijkheden van het bouwen van een houten huis? Ontvang dan onze gratis brochure en laat u inspireren! Voor een afspraak belt u 073 - 82 00 944, stuurt u een e-mail of vult u het contactformulier in.

Energieneutraal houten huis bouwen

Tegenwoordig is energieneutraal bouwen de norm en Finnlogs levert daar graag een bijdrage aan. Uit onze milieuvriendelijke manier van bouwen vloeit voort dat wij ons graag inzetten om een energieneutraal huis te bouwen. Het doel is om geen of weinig energie te gebruiken in uw woning. Echter de investeringskosten voor de verschillende installaties zijn hoog en daarom is het belangrijk dat u de juiste keuze maakt. Wekt u de benodigde energie op door zonnepanelen, aardwarmte, windenergie e.d.? Dit is ingewikkelde materie die u het beste kunt overlaten aan een expert. Alle moet perfect op elkaar afgestemd worden en daarom adviseren wij u om een energieadviseur in de arm te nemen die u advies op maat kan geven. Wij kunnen hiervoor een onafhankelijke partij inschakelen. Op elk vakgebied schakelen wij de juiste partijen in om op een efficiënte manier een mooie en duurzame woning te creëren. Alle partijen zijn deskundig en ervaren in hun eigen vakgebied.

Wat kost een houten huis bouwen?

Natuurlijk wilt u graag weten wat een houten woning u gaat kosten. U krijgt voordat wij aan de bouw beginnen een overzichtelijke offerte met een duidelijke uitleg van de werkzaamheden, materialen en duur van de bouw. Wij kunnen een vrij nauwkeurige kostenschatting maken. Transparantie staat bij ons hoog in het vaandel en u weet bij ons altijd precies waar u aan toe bent. Achteraf zijn er geen nare verrassingen. Een houten woning biedt vele voordelen ten opzichte van traditionele bouw. Het is voordeliger, milieuvriendelijker en comfortabeler. Ook is houtbouw brandveilig door onder meer de brandvertragende elementen die zijn gebruikt.

Meer weten over de mogelijkheden van een houten huis bouwen?

Wilt u meer informatie over onze houten woningen, onze werkwijze en het bouwproces? U kunt altijd contact met ons opnemen. Wij gaan graag met u in gesprek om naar uw wensen te luisteren. Wij denken graag met u mee om uw droomwoning te realiseren. Altijd weer zetten wij ons in voor een prachtig eindresultaat. Laat ons uw houten huis bouwen of ga zelf aan de slag, aan u de keuze.