Download
brochure

Finnlogs gebruikt cookies voor de integratie van social media en het verzamelen en analyseren van statistieken. Klik je verder op deze site, dan ga je akkoord met het plaatsen en uitlezen van cookies.

VAN ONTWERP TOT BOUWVERGUNNING

SAMEN MET FINNLOGS HOUTBOUW UW WONING REALISEREN


U heeft een plan en een conceptbegroting in grove lijnen op papier staan of inmiddels al concreet uitgewerkt. Uw plan moet nog worden geoptimaliseerd en daarbij wel vooral betaalbaar blijven.
In alle rust en vrijblijvendheid gaan de specialisten van Finnlogs Houtbouw met u rond de tafel.

Om u te helpen met de plannen voor uw nieuw te bouwen houten huis heeft Finnlogs dit handige stappenplan opgesteld: “Een houten huis in 10 stappen“. Deze stappen geven u inzicht in wat te overwegen tijdens het plannen van uw houten huis, en waar rekening mee te houden bij het starten van het bouwproces. Dit document kan helpen verrassingen te voorkomen die zich kunnen voordoen wanneer belangrijke details zijn vergeten tijdens de planning van het bouwen van een houten huis. 

 

PROCES

Keuzes maken

Een huis ontwerpen en bouwen gaat niet over een nacht ijs. U komt voor veel keuzes te staan wat betreft uw droomwoning en daar wilt u goed over hebben nagedacht. Het gaat immers om een flinke investering waar u graag jaren van wilt genieten. Finnlogs informeert u uitgebreid over de technische en functionele mogelijkheden, de materialen en de kosten.

Bij een oriënterend gesprek treft u zeker geen "handige verkoper".
U treft een architect of bouwkundig ontwerper en daarnaast een houtbouwspecialist, die inhoudelijk op ontwerpzaken ingaan. Voor u een prettige gedachte, voor ons een vanzelfsprekend onderdeel van ons vakmanschap.

Ontwerp

Wij vertalen uw wensen naar een ontwerp. Bij uw ontwerp is bijna alles mogelijk. Mochten bepaalde wensen bouwtechnisch gezien niet te realiseren zijn, dan bieden we u passende alternatieven aan. Van uw woning maken we een voorlopig schetsontwerp met 3D-tekeningen, gevelaanzichten en een gedetailleerde plattegrond. Uiteindelijk krijgt u een definitief ontwerp waarin ook de afwerking van uw woning is bepaald.

Aan de hand van het definitieve schetsontwerp worden de bouwtekeningen en constructieberekeningen gemaakt. We vragen voor u bij de gemeente een bouwvergunning aan. Afhankelijk van het door u gekozen bouwsysteem bestellen we het houtpakket voor uw woning bij onze vaste leveranciers en leveren we af op uw bouwplaats.

Bouwen

Dan gaat het bouwen van uw droomhuis van start. De bouw kunt u door ons laten verzorgen. Groot voordeel daarvan is dat alles in één hand blijft, zowel het ontwerpen, leveren als het bouwen.
De aannemer van Finnlogs is in een vroegtijdig stadium betrokken bij de totstandkoming van het ontwerp en dus bij uw huis. Kiest u voor een andere aannemer, dan zullen wij u adviseren in deze keuze. Maar ook in dat geval zal er bouwbegeleiding door Finnlogs worden geboden. Immers, er is ons heel wat aan gelegen dat uw huis wordt gebouwd zoals het is bedacht. Ten eerste gunnen we u dat u blij bent met het resultaat, maar ook speelt mee dat uw huis een visitekaartje van Finnlogs is!

 

Bekijk hoe uw woning tot stand komt

Laat u een logbouwwoning maken? Dan kunt u tijdens de productie de fabriek van onze logleverancier bezoeken. Zo ziet u met eigen ogen hoe de logs voor uw woning gefabriceerd worden; een bijzondere ervaring. Bent u benieuwd hoe uw houtskeletbouwwanden worden geprefabriceerd, dan kunt u op de werkplaats langskomen.