Download
brochure

Finnlogs gebruikt cookies voor de integratie van social media en het verzamelen en analyseren van statistieken. Klik je verder op deze site, dan ga je akkoord met het plaatsen en uitlezen van cookies.

Houtskeletbouw: een eenvoudige en flexibele basis!

FINNLOGS IS DE SPECIALIST IN HOUTSKELETBOUW


Houtskeletbouw is een uitstekend en beproefd bouwsysteem dat door zijn grote flexibiliteit en relatief lichte constructie veel wordt toegepast in Nederland.

Het systeem voor houtskeletbouw leent zich zeer goed voor strakke moderne architectuur.

De ontwerpvrijheid is vrijwel onbeperkt met houtskeletbouw:

ook ronde vormen zijn geen probleem.

HOUTSKELETBOUWPRINCIPE

HSB: ook voor verbouwingen 

Houtskeletbouw is perfect voor het bouwen van uw huis. Het is iets goedkoper dan logbouw en kan een modernere uitstraling hebben. Deze bouwmethode is niet alleen geschikt voor het bouwen van woningen, maar ook perfect voor een uitbreiding aan uw huidige huis of het herindelen van ruimten.

 

 

 

 

Een houten skelet

Bij het houtskeletbouw-principe wordt een wand opgebouwd uit een frame van hout: een houten skelet. Dit frame vormt tesamen met een constructieplaat de dragende structuur van de woning. We voorzien dit van isolatiemateriaal, eventueel aangevuld met folie of ander vochtregulerend materiaal.

De afwerking van de binnen- en buitenzijde van de framewand kiest u naar eigen smaak. Gaat u voor hout, steen of stucwerk?

Prefab

U wilt natuurlijk zo snel mogelijk genieten van uw nieuwe woning.

Bij houtskeletbouw wordt gebruik gemaakt van geprefabriceerde elementen. De elementen worden onder optimale omstandigheden in de fabriek gemaakt en opgeslagen, zodat ze eenvoudig op locatie in elkaar kunnen worden gezet.

Klik hier voor de opbouw van een houtskeletbouwwand.

 

De mate van prefab varieert van een kaal frame van losse, op maat gemaakte onderdelen tot complete wanden met isolatie, installatie en binnen- en buitenafwerking. Dat houdt in dat een dergelijke woning al binnen 4 werkdagen wind- en waterdicht kan zijn opgetrokken. Na montage is er geen groot materieel meer nodig. Om kosten te besparen wordt zodoende alleen tijdens de fundering en montage gebruik gemaakt van een mobiele bouwkraan.

Dat scheelt weer kosten!

Meer weten over onze houtskeletbouw, maak direct een afspraak met Finnlogs Houtbouw.

Opbouw houtskeletbouw woning Finnlogs

Houtskeletbouw van Finnlogs

Heeft u bouwplannen en is het uw droom om in een houten huis te wonen? Heeft u al eens nagedacht over houtskeletbouw? Houtskeletbouw is een uitstekend en beproefd bouwsysteem. Finnlogs uit Vlijmen is dé specialist in houtskeletbouw voor heel Nederland. Leon Le Haen is directeur van dit ontwerpbureau en bouwbedrijf voor houtskeletbouw en logbouw. Zijn passie voor hout heeft hij met zijn team al vele malen vertaald naar een prachtig eindresultaat. Dat u graag in een houten huis wilt gaan wonen, begrijpt hij als geen ander. Een houten woning heeft een prachtige natuurlijke uitstraling wat voor veel mensen doorslaggevend is. Maar houtskeletbouw heeft veel voordelen. Door de grote flexibiliteit en relatief lichte constructie kan een woning snel en eenvoudig worden opgebouwd. Bij houtskeletbouw wordt er gebruik gemaakt van geprefabriceerde elementen. Deze elementen worden onder optimale omstandigheden in de fabriek gemaakt en opgeslagen zodat ze op locatie eenvoudig in elkaar kunnen worden gezet. Een houtskeletbouw woning kan binnen 4 werkdagen wind- en waterdicht zijn opgetrokken. Het systeem leent zich goed voor een moderne architectuur, maar in principe zijn alle type woningen mogelijk. Ook ronde vormen zijn geen enkel probleem. Finnlogs levert geen standaard huizen maar u bepaalt welk type woning wij voor u gaan bouwen.

Milieuvriendelijke houtskeletbouw

Finnlogs heeft al vele uitdagende projecten afgerond; van strak en modern tot traditioneel en authentiek. Met een klein team van deskundige bouwers kan elke wens van de klant vertaald worden naar een passend ontwerp. Ook is het mogelijk dat u zelf een ontwerp aanlevert. Wij bouwen altijd milieuvriendelijk en gebruiken voor de woningen die wij bouwen enkel kwalitatief en duurzaam hout. Met de productie hiervan wordt het milieu zo min mogelijk belast. Het hout is FSC gecertificeerd en is dus afkomstig uit verantwoord beheerde bossen. Verder gebruiken wij enkel natuurlijke bouwmaterialen zoals houtvezelisolatie. Dat betekent dat de wanden 'ademen' en er een goede vochtcirculatie is. Het leefklimaat is gezond en voelt altijd behaaglijk; het is bijzonder comfortabel wonen in een houten woning van Finnlogs. Zelfs de beitsen en lijmen die wij gebruiken zijn gemaakt op natuurlijke basis. Op deze manier dragen wij ons steentje bij een een beter milieu zodat de aarde ook leefbaar blijft voor toekomstige generaties. Naar wens kunnen wij uw woning ecologisch, biobased en circulair bouwen. Finnlogs staat voor duurzaam en energieneutraal bouwen. Wij zijn bekend met de normen voor passief bouwen.

Totaaloplossing van houtskeletbouw

Misschien bent u handig en is het altijd uw droom geweest om nog eens zelf een huis te bouwen. Die mogelijkheid biedt Finnlogs ook. Wij zijn ook gespecialiseerd in zelfbouw en kunnen u bij de bouw begeleiden. Wilt u het echt helemaal zelf doen dan krijgt u van ons een bouwinstructie. Ook is het mogelijk om met ons mee te bouwen, wij zijn flexibel en gaan graag over de mogelijkheden met u in gesprek. Als u de bouw van uw houtskeletwoning aan ons overlaat dan bieden wij een totaaloplossing van ontwerp tot sleutelklare bouw; wij ontzorgen u van A tot Z. Wij hebben al sinds 1982 ervaring in houtbouw en wij zetten onze ervaring en deskundigheid graag in om uw droomhuis te verwezenlijken.

Energiehuishouding: duurzame en energieneutrale houtskeletbouw

U wilt geen of zo weinig mogelijk energie verbruiken in uw nieuwe woning. De investeringskosten voor een passief huis of energieneutrale woning kunnen al snel hoog oplopen. De energiehuishouding binnen een woning is een complexe zaak omdat alles goed op elkaar afgestemd moet worden. Wij adviseren u om hiervoor een energieadviseur in te schakelen die u advies op maat voor uw woning kan geven. Zo weet u precies welke installatie voor uw houten woning het meest geschikt. Ook hierbij kunnen wij u begeleiden en een onafhankelijk adviseur inschakelen. Wij beschikken over een groot netwerk en op elk vakgebied weten wij de juiste partijen in te schakelen die meewerken aan een mooie en duurzame woning.

Wat kost houtskeletbouw?

Bij Finnlogs weet u precies waar u aan toe bent. Als u kiest voor een houten woning van Finnlogs dan krijgt u vooraf een schriftelijke offerte met een duidelijke uitleg van de werkzaamheden, materialen en duur van de bouw. U hoeft bij ons niet bang te zijn dat u achteraf voor vervelende verrassingen komt te staan. Elke constructie van houtskeletbouw is van te voren nauwkeurig en goed doordacht, het risico op fouten is daarom ook tot een minimum beperkt. Houtbouw biedt kostentechnisch ook voordelen ten opzichte van traditionele bouw. U heeft alle reden om te kiezen voor een houten woning van Finnlogs. U hoeft niet bang te zijn dat een houten constructie minder brandveilig is dan een stenen constructie. In een houten woning van Finnlogs zijn allemaal brandvertragende elementen gebruikt en ook de manier van bouwen is brandvertragend. Wij gaan graag aan de slag voor uw woning die optimaal aan uw wensen voldoet.

Meer weten over houtskeletbouw?

Wilt u meer weten over de mogelijkheden die wij te bieden hebben en over onze werkwijze? U kunt altijd contact met ons opnemen. Wij gaan graag met u in gesprek en kunnen u uitgebreid informeren over elk onderdeel van de bouw van een Finnlog woning. Wij zijn uw partner bij de ontwikkeling van uw houten woning. Finnlogs is een bedrijf met een houten hart en dat merkt u!