Download
brochure

Finnlogs gebruikt cookies voor de integratie van social media en het verzamelen en analyseren van statistieken. Klik je verder op deze site, dan ga je akkoord met het plaatsen en uitlezen van cookies.

EEN EENVOUDIGE EN FLEXIBELE BASIS

FINNLOGS IS DE SPECIALIST IN HOUTSKELETBOUW


Houtskeletbouw is een uitstekend en beproefd bouwsysteem dat door zijn grote flexibiliteit en relatief lichte constructie veel wordt toegepast in Nederland.

Het systeem leent zich zeer goed voor strakke moderne architectuur.

De ontwerpvrijheid is vrijwel onbeperkt:

ook ronde vormen zijn geen probleem.

HOUTSKELETBOUWPRINCIPE

HSB: ook voor verbouwingen 

Houtskeletbouw is perfect voor het bouwen van uw huis. Het is iets goedkoper dan logbouw en kan een modernere uitstraling hebben. Deze bouwmethode is niet alleen geschikt voor het bouwen van woningen, maar ook perfect voor een uitbreiding aan uw huidige huis of het herindelen van ruimten.

 

 

 

 

Een houten skelet

Bij het houtskeletbouw-principe wordt een wand opgebouwd uit een frame van hout: een houten skelet. Dit frame vormt tesamen met een constructieplaat de dragende structuur van de woning. We voorzien dit van isolatiemateriaal, eventueel aangevuld met folie of ander vochtregulerend materiaal.

De afwerking van de binnen- en buitenzijde van de framewand kiest u naar eigen smaak. Gaat u voor hout, steen of stucwerk?

Prefab

U wilt natuurlijk zo snel mogelijk genieten van uw nieuwe woning.

Bij houtskeletbouw wordt gebruik gemaakt van geprefabriceerde elementen. De elementen worden onder optimale omstandigheden in de fabriek gemaakt en opgeslagen, zodat ze eenvoudig op locatie in elkaar kunnen worden gezet.

Klik hier voor de opbouw van een houtskeletbouwwand.

 

De mate van prefab varieert van een kaal frame van losse, op maat gemaakte onderdelen tot complete wanden met isolatie, installatie en binnen- en buitenafwerking. Dat houdt in dat een dergelijke woning al binnen 4 werkdagen wind- en waterdicht kan zijn opgetrokken. Na montage is er geen groot materieel meer nodig. Om kosten te besparen wordt zodoende alleen tijdens de fundering en montage gebruik gemaakt van een mobiele bouwkraan.

Dat scheelt weer kosten!

Meer weten over onze houtskeletbouw, maak direct een afspraak met Finnlogs Houtbouw.

Opbouw houtskeletbouw woning Finnlogs