Download
brochure

Finnlogs gebruikt cookies voor de integratie van social media en het verzamelen en analyseren van statistieken. Klik je verder op deze site, dan ga je akkoord met het plaatsen en uitlezen van cookies.

Houtskeletbouw: een eenvoudige en flexibele basis!

FINNLOGS IS DE SPECIALIST IN HOUTSKELETBOUW


Houtskeletbouw is een uitstekend en beproefd bouwsysteem dat door zijn grote flexibiliteit en relatief lichte constructie veel wordt toegepast in Nederland.

Het systeem voor houtskeletbouw leent zich zeer goed voor strakke moderne architectuur.

De ontwerpvrijheid is vrijwel onbeperkt met houtskeletbouw:

ook ronde vormen zijn geen probleem.

HOUTSKELETBOUWPRINCIPE

HSB: ook voor verbouwingen 

Houtskeletbouw is perfect voor het bouwen van uw huis. Het is iets goedkoper dan logbouw en kan een modernere uitstraling hebben. Deze bouwmethode is niet alleen geschikt voor het bouwen van woningen, maar ook perfect voor een uitbreiding aan uw huidige huis of het herindelen van ruimten.

 

 

 

 

Een houten skelet

Bij het houtskeletbouw-principe wordt een wand opgebouwd uit een frame van hout: een houten skelet. Dit frame vormt tesamen met een constructieplaat de dragende structuur van de woning. We voorzien dit van isolatiemateriaal, eventueel aangevuld met folie of ander vochtregulerend materiaal.

De afwerking van de binnen- en buitenzijde van de framewand kiest u naar eigen smaak. Gaat u voor hout, steen of stucwerk?

Prefab

U wilt natuurlijk zo snel mogelijk genieten van uw nieuwe woning.

Bij houtskeletbouw wordt gebruik gemaakt van geprefabriceerde elementen. De elementen worden onder optimale omstandigheden in de fabriek gemaakt en opgeslagen, zodat ze eenvoudig op locatie in elkaar kunnen worden gezet.

Klik hier voor de opbouw van een houtskeletbouwwand.

 

De mate van prefab varieert van een kaal frame van losse, op maat gemaakte onderdelen tot complete wanden met isolatie, installatie en binnen- en buitenafwerking. Dat houdt in dat een dergelijke woning al binnen 4 werkdagen wind- en waterdicht kan zijn opgetrokken. Na montage is er geen groot materieel meer nodig. Om kosten te besparen wordt zodoende alleen tijdens de fundering en montage gebruik gemaakt van een mobiele bouwkraan.

Dat scheelt weer kosten!

Meer weten over onze houtskeletbouw, maak direct een afspraak met Finnlogs Houtbouw.

Opbouw houtskeletbouw woning Finnlogs

Hoe werkt houtskeletbouw?

Heeft u bouwplannen en bent u geïnteresseerd in houtskeletbouw? Dat kunnen wij ons bij Finnlogs heel goed voorstellen! Als ontwerpbureau en bouwbedrijf voor houtskeletbouw en logbouw zijn wij enorm enthousiast over dit milieuvriendelijke en en energiebesparende bouwsysteem. Houtskeletbouw is een hoogwaardige prefab bouwmethode die aan populariteit wint en dat is volkomen terecht. Bij houtskeletbouw wordt het skelet, het frame van uw huis volledig uit hout vervaardigd. Dit systeem heeft hierdoor een strakkere uitstraling dan logbouw. Houtskeletbouw heeft vele voordelen ten opzichte van traditionele bouw. Een houtskeletbouw woning kan snel en eenvoudig worden opgebouwd. De elementen worden onder ideale omstandigheden in de fabriek gemaakt. Op locatie kan een houtskeletbouw woning dan binnen vier werkdagen wind- en watervrij worden opgebouwd. Houtskeletbouw is bovendien milieuvriendelijk en is goedkoper dan traditionele bouw. Al sinds 1982 hebben wij ervaring met houtbouw en wij hebben al vele mooie projecten door heel Nederland afgerond. Wij nodigen u uit om een kijkje te nemen bij de vele verschillende projecten die wij gebouwd hebben. Het zal u zeker inspireren! Finnlogs levert geen standaard huizen maar elke woning wordt door onze architect samen met u ontworpen. U bepaalt zelf hoe uw woning eruit komt te zien; wij ontwerpen uw huis op maat. Elk type woning kan door ons worden gebouwd. Met een klein team van bouwers vertalen wij al uw wensen naar een prachtige houtskeletbouw woning.

Duurzaam en milieuvriendelijke houtskeletbouw

Tegenwoordig is duurzaam en energieneutraal bouwen de norm en Finnlogs is daarin gespecialiseerd. Voor houtskeletbouw wordt door ons enkel kwalitatief duurzaam hout gebruikt. Dat wil zeggen dat ons hout afkomstig is verantwoord beheerde bossen en de productie het milieu zo min mogelijk belast. Al het hout is FSC gecertificeerd. Hout is een natuurlijk materiaal en houtbouw is een gezonde manier van bouwen.. Ook de overige materialen die wij gebruiken voor de bouw zijn milieuvriendelijk en energiebesparend. Zo gebruiken wij bijvoorbeeld gecertificeerde lijm die geen formaldehyde bevat en is het isolatiemateriaal van houtvezel. Door houtbouw te combineren met natuurlijke bouwmaterialen wordt er optimaal rekening gehouden met het milieu. We werken enkel samen met leveranciers en bedrijven die dezelfde visie hebben met betrekking tot het milieu. Finnlogs wil een gezonde leefomgeving achterlaten voor toekomstige generaties. Onze houten woningen kunnen naar wens ecologisch, biobased en circulair gebouwd worden. Wij zijn ook bekend met de normen voor passief bouwen.

Comfortabele houtskeletbouw

Natuurlijk is het ook comfortabel wonen in een houtskeletbouw woning van Finnlogs. Omdat er houtvezel als isolatiemateriaal is gebruikt 'ademen' de wanden. De wanden zijn luchtdicht en damp-open zodat de vochtregulatie optimaal is. Het leefklimaat is gezond en voelt altijd behaaglijk. Houtbouw is een droge bouw waarbij hoge isolatiewaarden en comfort behaald worden. Wij kunnen uw huis energieneutraal bouwen. Door de benodigde energie zelf duurzaam op te wekken door zonnepanelen, windenergie, aardwarmte etc. is de energiehuishouding binnen een woning een complexe zaak geworden. Er is een deskundige nodig om alles goed op elkaar af te stemmen. Indien u dat wenst kunnen wij voor u een onafhankelijke energieadviseur inschakelen die u advies op maat geeft. Als wij uw houtskeletbouw woning mogen bouwen dan kunt u rekenen dat alle partijen betrokken, deskundig en ervaren zijn.

Totaaloplossing voor houtskeletbouw

Wilt u dat wij u compleet ontzorgen zodat u nergens naar om hoeft te kijken dan bent u bij ons aan het juiste adres. U kunt alles van ontwerp tot sleutelklare bouw aan ons overlaten. Heeft u zelf een ontwerp voor uw houten woning dan kijkt onze architect naar wat er mogelijk is. Met houtskeletbouw is veel mogelijk, de ontwerpvrijheid is vrijwel onbeperkt. Zelfs ronde vormen zijn geen enkel probleem. Wij zetten al onze expertise en ervaring in om uw droomhuis te verwezenlijken. Weet u dat Finnlogs ook bouwbegeleiding biedt? Bent u zelf handig en is het uw droom om zelf een houten huis te bouwen? Ook dat is mogelijk want wij zijn ook gespecialiseerd in zelfbouw. In overleg met u bekijken we wat u zelf gaat doen en wat wij voor onze rekening nemen. Transparantie vinden wij belangrijk. U bent dan ook van harte welkom om een kijkje te komen nemen op de werkplaats waar de houtskeletbouw wanden worden geprefabriceerd.

Meer weten over houtskeletbouw bij Finnlogs?

U heeft waarschijnlijk veel vragen over houtskeletbouw. U kunt altijd contact met ons opnemen. Wij zijn een bedrijf met een 'houten hart' en kunnen u alles vertellen over houtskeletbouw. Het is voor ons telkens weer een uitdaging om onze passie voor hout te vertalen naar een prachtig eindresultaat. Kies voor een duurzame, comfortabel en levensloopbestendige woning van Finnlogs. Natuurlijk wilt u weten wat houtskeletbouw u gaat kosten. Als u ons vertelt wat uw wensen zijn dan krijgt u van ons een overzichtelijke offerte met daarin de duur van de bouw, de materialen en een duidelijke uitleg van de werkzaamheden. U weet van te voren precies waar u aan toe bent. Zullen we het nog even voor u op een rijtje zetten? Houtbouw schept een optimaal woon- en leefklimaat, houtbouw is ten opzichte van traditionele bouw een droge en gezonde manier van bouwen, houtbouw is brandveilig (wij kunnen u precies uitleggen hoe dat zit), u bespaart met houtbouw flink wat kosten, houtbouw is milieu- en energievriendelijk en uw woning kan energieneutraal/passief gebouwd worden. Finnlogs helpt u graag om uw droom te verwezenlijken!