Download
brochure

Finnlogs gebruikt cookies voor de integratie van social media en het verzamelen en analyseren van statistieken. Klik je verder op deze site, dan ga je akkoord met het plaatsen en uitlezen van cookies.

Houtskeletbouw: een eenvoudige en flexibele basis!

FINNLOGS IS DE SPECIALIST IN HOUTSKELETBOUW


Houtskeletbouw is een uitstekend en beproefd bouwsysteem dat door zijn grote flexibiliteit en relatief lichte constructie veel wordt toegepast in Nederland.

Het systeem voor houtskeletbouw leent zich zeer goed voor strakke moderne architectuur.

De ontwerpvrijheid is vrijwel onbeperkt met houtskeletbouw:

ook ronde vormen zijn geen probleem.

HOUTSKELETBOUWPRINCIPE

HSB: ook voor verbouwingen 

Houtskeletbouw is perfect voor het bouwen van uw huis. Het is iets goedkoper dan logbouw en kan een modernere uitstraling hebben. Deze bouwmethode is niet alleen geschikt voor het bouwen van woningen, maar ook perfect voor een uitbreiding aan uw huidige huis of het herindelen van ruimten.

 

 

 

 

Een houten skelet

Bij het houtskeletbouw-principe wordt een wand opgebouwd uit een frame van hout: een houten skelet. Dit frame vormt tesamen met een constructieplaat de dragende structuur van de woning. We voorzien dit van isolatiemateriaal, eventueel aangevuld met folie of ander vochtregulerend materiaal.

De afwerking van de binnen- en buitenzijde van de framewand kiest u naar eigen smaak. Gaat u voor hout, steen of stucwerk?

Prefab

U wilt natuurlijk zo snel mogelijk genieten van uw nieuwe woning.

Bij houtskeletbouw wordt gebruik gemaakt van geprefabriceerde elementen. De elementen worden onder optimale omstandigheden in de fabriek gemaakt en opgeslagen, zodat ze eenvoudig op locatie in elkaar kunnen worden gezet.

Klik hier voor de opbouw van een houtskeletbouwwand.

 

De mate van prefab varieert van een kaal frame van losse, op maat gemaakte onderdelen tot complete wanden met isolatie, installatie en binnen- en buitenafwerking. Dat houdt in dat een dergelijke woning al binnen 4 werkdagen wind- en waterdicht kan zijn opgetrokken. Na montage is er geen groot materieel meer nodig. Om kosten te besparen wordt zodoende alleen tijdens de fundering en montage gebruik gemaakt van een mobiele bouwkraan.

Dat scheelt weer kosten!

Meer weten over onze houtskeletbouw, maak direct een afspraak met Finnlogs Houtbouw.

Opbouw houtskeletbouw woning Finnlogs

Hoe werkt houtskeletbouw?

Heeft u bouwplannen en bent u geïnteresseerd in houtskeletbouw? Dat kunnen wij ons bij Finnlogs heel goed voorstellen! Als ontwerpbureau en bouwbedrijf voor houtskeletbouw en logbouw zijn wij enorm enthousiast over dit milieuvriendelijke en en energiebesparende bouwsysteem. Houtskeletbouw is een hoogwaardige prefab bouwmethode die aan populariteit wint en dat is volkomen terecht. Bij houtskeletbouw wordt het skelet, het frame van uw huis volledig uit hout vervaardigd. Dit systeem heeft hierdoor een strakkere uitstraling dan logbouw. Houtskeletbouw heeft vele voordelen ten opzichte van traditionele bouw. Een houtskeletbouw woning kan snel en eenvoudig worden opgebouwd. De elementen worden onder ideale omstandigheden in de fabriek gemaakt. Op locatie kan een houtskeletbouw woning dan binnen vier werkdagen wind- en watervrij worden opgebouwd. Houtskeletbouw is bovendien milieuvriendelijk en is goedkoper dan traditionele bouw. Al sinds 1982 hebben wij ervaring met houtbouw en wij hebben al vele mooie projecten door heel Nederland afgerond. Wij nodigen u uit om een kijkje te nemen bij de vele verschillende projecten die wij gebouwd hebben. Het zal u zeker inspireren! Finnlogs levert geen standaard huizen maar elke woning wordt door onze architect samen met u ontworpen. U bepaalt zelf hoe uw woning eruit komt te zien; wij ontwerpen uw huis op maat. Elk type woning kan door ons worden gebouwd. Met een klein team van bouwers vertalen wij al uw wensen naar een prachtige houtskeletbouw woning.

Duurzaam en milieuvriendelijke houtskeletbouw

Wilt u meer weten over houtskeletbouw? Finnlogs Houtbouw kan u er alles over vertellen. Wij zijn een ontwerpbureau en bouwbedrijf voor houtskeletbouw en logbouw. Finnlogs is een klein bedrijf dat onder leiding van Leon Le Haen met een groep vaste bouwers al vele houten woningen heeft gebouwd door heel Nederland. Al sinds 1982 hebben wij ervaring in houtbouw. Wij hebben een passie voor hout en gaan met elke uitdaging enthousiast aan de slag. Houtskeletbouw is niet alleen geschikt voor het bouwen van woningen, maar het is ook perfect voor een uitbreiding van uw huidige huis of het herindelen van ruimten. Zoals u op deze website kunt zien hebben wij al vele mooie en uiteenlopende projecten afgerond. Het maakt voor ons niet uit of u een strak en modern of een traditioneel en authentieke houten woning wilt; wij kunnen elke wens van u realiseren. U bepaalt zelf welk type woning wij voor u gaan bouwen. Heeft u zelf al een ontwerp? Wij voeren dit graag voor u uit! Heeft u nog geen ontwerp dan gaat onze architect graag met u om de tafel om uw wensen te vertalen naar een prachtig ontwerp. Wij begrijpen als geen ander dat u kiest voor houtskeletbouw en wij zetten onze expertise en ervaring graag voor u in! Met een houten woning van Finnlogs krijgt u een comfortabele, duurzame en levensloopbestendige woning!

Voordelen van houtskeletbouw

Houtskeletbouw biedt vele voordelen ten opzichte van traditionele bouw. Door de grote flexibiliteit en relatief lichte constructie kan een houten woning snel en eenvoudig worden opgebouwd. Er wordt gebruik gemaakt van geprefabriceerde elementen zodat de woning al binnen 4 werkdagen wind- en waterdicht kan zijn opgetrokken. De bouw kan in principe altijd doorgaan omdat hout minder gevoelig is voor (vries)kou en regen dan steen. De afwerking van de binnen- en buitenzijde van de framewand kunt u zelf kiezen. Wordt het hout, steen of stucwerk? Houtskeletbouw is daarnaast een gezonde manier van bouwen omdat hout een natuurlijk materiaal is. Ook de overige materialen die wij gebruiken zijn milieuvriendelijk. Zo is het isolatiemateriaal van houtvezel en dat betekent 'ademende' wanden die voor een optimale luchtcirculatie zorgen. Het leefklimaat in een houtskeletbouw woning voelt dan ook altijd behaaglijk. In tegenstelling tot wat veel mensen denken is houtbouw brandveilig. De reactietijd van massief hout is lang en er wordt gebruik gemaakt van brandwerende materialen. Wij geven u hier graag meer uitleg over. Bovendien is houtbouw over het algemeen goedkoper omdat er minder bouwmateriaal nodig is en de bouwtijd korter is. Met deze droge, gezonde en snelle manier van bouwen creëert u een comfortabele woning die ook nog eens milieuvriendelijk is.

Houtskeletbouw: duurzaam en energieneutraal

Houtskeletbouw is een milieuvriendelijke manier van bouwen. Voor de woningen die wij bouwen gebruiken wij enkel kwalitatief en duurzaam hout dat afkomstig is uit verantwoord beheerde bossen (FSC gecertificeerd). De productie van het hout belast het milieu zo min mogelijk. Groen bouwen vinden wij belangrijk, zowel voor onszelf als voor de generaties na ons. Finnlogs is gespecialiseerd in duurzaam en energieneutraal bouwen. Ook zijn wij bekend met de normen voor passief bouwen. Een passiefhuis kenmerkt zich door een zeer hoogwaardig en aangenaam binnenklimaat en een extreem laag energieverbruik als gevolg van een zeer goede isolatie en het gebruik van de zon als natuurlijke warmtebron. Wij werken effectief aan een duurzame woning door op elk gebied de juiste partij in te schakelen. Onze houtskeletbouw woningen kunnen naar wens ecologisch, biobased en circulair gebouwd worden. Omdat de energiehuishouding tegenwoordig een complexe zaak is geworden adviseren wij u om een onafhankelijke energieadviseur in te schakelen voor de juiste installatie. Kiest u voor een warmtepomp, een warmte terug win systeem (WTW), windenergie of zonnepanelen/-collectoren? Een energieadviseur geeft u advies op maat en kijkt naar de woning en uw gezinssamenstelling. Dit is een goede investering zowel voor uzelf als voor het milieu.

Totaaloplossing voor houtskeletbouw

Finnlogs biedt een totaaloplossing. Van ontwerp tot de sleutelklare bouw wordt u door ons compleet ontzorgd. Wij zijn ook gespecialiseerd in zelfbouw. Is het uw droom om zelf een huis te bouwen dan heeft u bij ons de kans! Als u een ervaren doe-het-zelver bent dan krijgt u van ons een bouwinstructie. Maar wij zijn flexibel en wij kunnen u begeleiden op de manier die u prettig vindt. Dit bespreken wij graag met u. Wij begrijpen dat u vooraf wilt weten wat de kosten zullen zijn voor de bouw van een houtskeletbouw woning. Omdat wij daar geen standaard antwoord op hebben nodigen wij u uit om contact met ons op te nemen. Aan de hand van het gesprek met onze architect of bouwkundig ontwerper en houtbouw specialist maken we een nauwkeurigere kostenschatting. U krijgt van ons een schriftelijke offerte met een overzicht van de werkzaamheden, materialen en duur van de bouw. U weet bij ons precies waar u aan begint. Wij werken transparant en houden u tijdens het hele bouwproces van de voortgang op de hoogte. Wilt u met eigen ogen de hoge kwaliteit van ons bouwen zien dan bieden wij de mogelijkheid om recente projecten te bezoeken. Finnlogs helpt u graag om uw droom te verwezenlijken. Als u nog vragen heeft dan kunt u altijd vrijblijvend contact met ons opnemen.