Download
brochure

Finnlogs gebruikt cookies voor de integratie van social media en het verzamelen en analyseren van statistieken. Klik je verder op deze site, dan ga je akkoord met het plaatsen en uitlezen van cookies.

Zelf houten huis bouwen

Zelf houten huis bouwen

Zelfs houten huis laten bouwen met Finnlogs

Wilt u zelf een houten huis bouwen? Heeft zelf een houten huis bouwen uw belangstelling? Ziet u weleens een houten huis en denkt u er dan over om zelf een houten huis te bouwen? Met Finnlogs aan uw zijde is dit heel goed mogelijk! Zelf een houten huis bouwen is geen klusje wat je even tussendoor doet. Finnlogs heeft sinds 1982 ervaring opgedaan in het ontwerpen en bouwen van houten huizen. Wij maken gebruik van houtskeletbouw en logbouw. Onder de bezielende leiding van enthousiaste eigenaar Leon Le Haen gaat het professionele team van Finnlogs geen uitdaging uit de weg om de passie te vertalen naar een prachtig eindresultaat. Wij regelen alles om zelf een houten huis te bouwen, dat doen we overigens in heel Nederland. Finnlogs levert als specialist alles aan waarmee u zelf een houten huis kunt bouwen. We begeleiden het hele proces van a tot z en denken echt met u mee. Wij ontzorgen u en zo kunt u ontspannen zelf een houten huis bouwen. U kunt zelf het ontwerp bedenken waarmee u zelf uw houten huis gaat bouwen, maar natuurlijk staat Finnlogs ook met een architect tot uw beschikking. Zo kunt u optimaal aan al uw woonwensen en -vereisten voldoen. Van een ding kunt u overtuigd zijn: als u zelf een houten huis bouwt met hulp van Finnlogs, dan eindigt u met een comfortabele, levensloopbestendige en duurzame woning!

Duurzaam zelf houten huis bouwen

Wilt u op een duurzame manier zelf uw houten huis bouwen? Dat is heel goed mogelijk, omdat Finnlogs het milieu hoog in het vaandel heeft staan. Wij bouwen op een duurzame en energie-neutrale manier. U kunt bij ons ook terecht voor advies over passief bouwen. Zonder concessies te doen op het gebied van comfort, kan de houten woning geheel ecologisch, biobased en circulair gebouwd worden. U gebruikt bij voorkeur bij het zelf een houten huis bouwen zoveel mogelijk materiaal dat afkomstig is uit de natuur, zodat het milieu zo min mogelijk belast wordt. Finnlogs levert kwalitatief en duurzaam hout, dat vanzelfsprekend een FSC-certificaat heeft. 

Als u zelf een houten huis gaat bouwen kunt u ook kiezen voor ademende wanden. Hiermee bedoelen wij het natuurlijke isolatiemateriaal, waardoor de wanden luchtdicht zijn maar wel damp-open. Hierdoor ontstaat een optimale vochtregulatie en het leefklimaat is gezond en behaaglijk.

Bij Finnlogs begrijpen we maar al te goed dat u graag een aantal van onze recente projecten wilt bekijken voor uw aan de slag gaat om zelf uw houten huis te bouwen. Na een oriënterend gesprek is het dan ook mogelijk om een aantal zelfbouw woningen te bezoeken. 

Informatiebrochures

Benieuwd naar de mogelijkheden van het bouwen van een houten huis? Ontvang dan onze gratis brochure en laat u inspireren! Voor een afspraak belt u 073 - 82 00 944, stuurt u een e-mail of vult u het contactformulier in.

Wilt u zelf een houten huis bouwen?

Bent u handig en is het uw droom om zelf houten huis te bouwen? Finnlogs Houtbouw maakt het mogelijk! Wij zijn een ontwerpbureau en bouwbedrijf voor houtskelet- en logbouw en hebben sinds 1982 ervaring in houtbouw. Wij leveren geen standaardhuizen maar ontwerpen uw huis op maat. Wilt u niet alleen zelf houten huis bouwen maar ook zelf uw houten huis ontwerpen? Ook dat is mogelijk. U bepaalt helemaal zelf welk type woning u gaat bouwen. U kunt kiezen uit houtskeletbouw of logbouw. Houtskeletbouw is een populair bouwsysteem met een relatief lichte constructie. De ontwerpvrijheid is vrijwel onbeperkt en zelfs ronde vormen zijn mogelijk. U kunt kiezen hoe u de wanden binnen en buiten wilt afwerken. Wordt het steen, stucwerk of hout? Houtskeletbouw leent zich zeer goed voor moderne, strakke architectuur. Houdt u meer van een robuust en krachtig huis dan past logbouw beter bij u. Bij logbouw vormen massieve balken de belangrijkste bouwelementen. Bij elk ontwerp beoordelen onze architect en houtbouw specialist of alles veilig en volgens de regels uitgevoerd kan worden. Als u zelf een houten huis bouwen wilt dan komt daar veel bij kijken. Misschien wilt u toch een gedeelte door ons laten uitvoeren en daarin zijn wij flexibel. Wij gaan graag met u om de tafel zitten om te overleggen hoe de taken verdeeld gaan worden.

Voordelen van het zelf houten huis bouwen

Door zelf houten huis te bouwen bespaart u kosten. Allereerst natuurlijk omdat u minder arbeidskosten heeft maar ook omdat een houten huis bouwen sowieso goedkoper is dan traditionele bouw. Dit komt onder andere omdat er minder zwaar bouwmateriaal nodig is en u op de langere termijn een aantrekkelijke energiebesparing kunt realiseren. Finnlogs staat voor duurzaam en energieneutraal bouwen. wij zijn ook bekend met de normen voor passief bouwen. Een houten woning van Finnlogs staat garant voor een milieuvriendelijke en gezonde leefomgeving. Met houtvezel als isolatie heeft u 'ademende' wanden zodat de leefruimte altijd behaaglijk aanvoelt. Wij dragen graag ons steentje bij om het milieu zo min mogelijk te belasten. Naar wens kunnen wij uw woning ecologisch, biobased en circulair bouwen. Voor een passende energie installatie (zonnepanelen, warmtepomp, windenergie e.d.) kunt u het beste een onafhankelijke energie adviseur raadplegen. Ook hierbij kunnen wij u helpen.

Vragen over zelf houten huis bouwen?

Heeft u vragen over onze werkwijze dan kunt u altijd contact met ons opnemen. Met een houten woning van Finnlogs krijgt u een comfortabele, duurzame en levensloopbestendige woning. Wij zetten onze expertise en ervaring graag voor u in.