Download
brochure

Finnlogs gebruikt cookies voor de integratie van social media en het verzamelen en analyseren van statistieken. Klik je verder op deze site, dan ga je akkoord met het plaatsen en uitlezen van cookies.

Zwarte Pagode woning

Zwarte Pagode woning

De eigenaren van deze indrukwekkende, moderne Pagode-woning zijn, zoals vaak voorkomt, echte liefhebbers van hout. Het zetje dat ze kregen voor de bouw van dit huis, kregen ze tijdens een vakantie in Frankrijk. Daar viel het hun op hoeveel goed gepreserveerde houten woningen er waren. Dat wekte hun interesse. Ze begonnen met speurwerk en ontdekten wat de mogelijkheden waren, onder andere qua moderne ontwerpen. 
De eerste architect die de opdracht kreeg hun huis te ontwerpen, beviel niet. Hij wist hun eisen en wensen niet te vertalen naar een op alle aspecten passend ontwerp. Finnlogs lukte dat vervolgens wel en meer dan dat!

Het huis is een combinatie van logbouw en houtskeletbouw.

Beneden is logbouw toegepast, het omgekeerde systeem waarbij de kenmerkende “oortjes” op de hoeken binnen de isolatiewand vallen. Boven is HSB toegepast. De buitenzijde is afgewerkt met fijn bezaagd Zweeds rabat van Russisch lariks, op een trasraam met rollaag.

Het dak is bekleed met Tuille du Nord-pannen en bestaat uit verschillende delen.

De white wash beits op de binnenmuren gecombineerd met hier en daar gestucte plafonds maken het huis strak, fris en licht.

Het vloeroppervlak van de begane grond bedraagt 177 m2, van de verdieping is dit 70 m2. De inhoud van de woning in totaal is 876 m3.

Het ontwerp is duidelijk gekozen voor de uitstraling; strak, modern, maar toch speels en gezellig. 

Ruime overstekken, rechte lijnen, verspringende leefelementen, een veranda en veel ramen. De overstekken zijn er overigens niet alleen voor de schoonheid en uitstraling, maar ook omdat de eigenaren niet veel onderhoud aan het houtwerk wilden.

Het huis heeft vloerverwarming. Tesamen met de opvallende kachel met lange pijp zijn radiatoren eigenlijk overbodig.

De eigenaren hebben het huis voor het merendeel zelf gebouwd. Dat is één van de grote voordelen van logbouw; feitelijk is het één grote bouwdoos. De codering op de balken maakt het gemakkelijk voor iedereen die van aanpakken weet, om deze als een puzzel in elkaar te plaatsen. Zeker in combinatie met de begeleiding die Finnlogs in geval van zelfbouw kan bieden.

En aanpassingen zijn soms zelfs nog tijdens de bouw mogelijk: toen bleek dat de badkamer van deze woning te donker uitpakte, was er zo een raam “in"-gezaagd…

Tot en met de installatietechniek is zelf aangelegd. Alleen voor de kelder en bij het plaatsen van de dakconstructie hebben de eigenaren hulp ingeroepen.

Ook 13 jaar na dato zijn de eigenaren nog tevreden met hun huis. Achteraf gezien hadden ze de ingeplande meter extra aan de woonkamer erbij willen hebben. En de inloopkast aan de slaapkamer had groter gemogen. Maar die zaken vallen in het niet bij het woonplezier dat ze nog dagelijks ervaren.

 

 

 

Meer weten over de mogelijkheden?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op. We vertellen u graag meer.

Als houtspecialist heeft Finnlogs in de afgelopen jaren meer dan 1000 houten woningen en accommodaties in allerlei soorten en maten ontworpen en gerealiseerd. Dit laten we graag aan u zien.
Gaat u voor een notariswoning met een klassieke ietwat statige uitstraling, of voor een Amerikaanse villa met karakteristiek houtwerk en een authentieke look? Doe hier inspiratie op voor uw eigen houtskeletbouw- of logbouwproject.

 

Achteraf een ongewenst hoge rekening? Niet bij ons.

We geven u vooraf een overzichtelijke offerte met een duidelijke uitleg van de werkzaamheden, materialen en duur van de bouw. Bij Finnlogs weet u waar u aan begint.