Download
brochure

Finnlogs gebruikt cookies voor de integratie van social media en het verzamelen en analyseren van statistieken. Klik je verder op deze site, dan ga je akkoord met het plaatsen en uitlezen van cookies.

Zelfgebouwd chalet

Zelfgebouwd chalet

De eigenaren van deze prachtige, sfeervolle en goed onderhouden woning zijn echte zelfbouwers geweest. Elk plankje is door hun handen gegaan. Met de hulp van de handleiding die Finnlogs bij het houtpakket leverde, en het technisch inzicht van de eigenaren was het huis binnen 1,5 jaar gereed.
Dat het toch nog zo lang duurde, zeker voor de maatstaven van een houten woning, heeft te maken met het feit dat het bouwen in de weekenden en avonduren moest plaatsvinden, omdat doordeweeks gewoon moest worden gewerkt.

Het ontwerp van dit huis was in eerste instantie duidelijk anders, vooral waar het de daklijn betrof. De eigenaren hadden zelf al een ontwerp gemaakt vóór ze bij Finnlogs terecht kwamen. Dat werd echter afgekeurd door de gemeente, onder andere als gevolg van het bijzondere karakter van de kavel waarop het huis is gebouwd. Vervolgens is de bouwkundig ontwerper van Finnlogs aan de gang gegaan, op basis van het wensenlijstje dat de eigenaren hadden gemaakt. Finnlogs heeft hen ontzorgd, o.a. door de gesprekken met Welstand te doen en vervolgens kon het verdere traject gaan lopen.

Beneden is logbouw toegepast, boven houtskeletbouw. Het dak is bekleed met een halfgeglazuurde gebakken pan en bestaat uit verschillende delen.

De transparante beits op de binnenmuren gecombineerd met overwegend gestucte plafonds maakt het huis ruimtelijk, licht en eigentijds.

Het vloeroppervlak van de begane grond bedraagt 90 m2, van de verdieping is dit 43 m2. De inhoud van de woning in totaal is 375 m3, exclusief kelder. 

Het huis is in 2000 gebouwd en sindsdien is de buitenkant van het huis niet meer geverfd, op één buitenwand na: de wand die de meeste felle zon vangt. Voor een donkere kleur (in dit geval ossebloedrood) is dit opmerkelijk. Donkere kleuren zijn immers kwetsbaarder dan lichte kleuren. Gesteld moet wel worden dat er bij de bouw 3 verflagen van de niet-afsluitende, door Finnlogs geadviseerde beits van Drywood zijn aangebracht. Een goed begin is in dit geval meer dan het halve werk gebleken!

Dat er nauwelijks geverfd is, betekent overigens niet dat er geen zorg aan het huis wordt besteed. 2 x per jaar worden de wanden rondom gewassen en 2 x per jaar wordt het huis behandeld tegen spinnen. Binnen wordt de stofdoek en de stofzuiger met borsteltje gehanteerd voor het schoonmaken van de horizontale randjes van de wanden (visbekjes genaamd).

Bijzonder aan de bouw van dit huis is onder andere de kelder. Deze is ontstaan vanuit een nauwe samenwerking tussen de eigenaren en de ontwerper van Finnlogs en beslaat de volledige oppervlakte van het huis. Om optimaal gebruik te kunnen maken van deze ruimte is ervoor gekozen om het daglicht aan alle kanten van het huis de kelder in te laten stromen. Geen vochtige, donkere, half-bewoonbare plek dus, maar een lichte, koele, goed bruikbare leefomgeving. De glazen lichtstraten zorgen voor aanvullende vierkante meters ruimte.

De bewoners zijn heel tevreden met hun woning. In de loop van de tijd hebben zij een serre aangebouwd. Een prachtig ontwerp, dat qua daklijnen helemaal klopt met de rest van de woning. We hebben zelden een later aangebouwde serre gezien die zo goed samenvloeit met het oorspronkelijke ontwerp van het huis.

Kortom: een woning waarvan wij trots zijn dat er het visitekaartje van Finnlogs aan hangt.

Meer weten over de mogelijkheden?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op. We vertellen u graag meer.

Als houtspecialist heeft Finnlogs in de afgelopen jaren meer dan 1000 houten woningen en accommodaties in allerlei soorten en maten ontworpen en gerealiseerd. Dit laten we graag aan u zien.
Gaat u voor een notariswoning met een klassieke ietwat statige uitstraling, of voor een Amerikaanse villa met karakteristiek houtwerk en een authentieke look? Doe hier inspiratie op voor uw eigen houtskeletbouw- of logbouwproject.

 

Achteraf een ongewenst hoge rekening? Niet bij ons.

We geven u vooraf een overzichtelijke offerte met een duidelijke uitleg van de werkzaamheden, materialen en duur van de bouw. Bij Finnlogs weet u waar u aan begint.