Download
brochure

Finnlogs gebruikt cookies voor de integratie van social media en het verzamelen en analyseren van statistieken. Klik je verder op deze site, dan ga je akkoord met het plaatsen en uitlezen van cookies.

Traditioneel Zweeds rood met zadeldak

Traditioneel Zweeds rood met zadeldak

Deze traditionele woning met zadeldak is in 1990 door Geert en Tina zelf gebouwd met hulp van een ervaren timmerman.

Geert zag op zijn 10-de een logbouwwoning in aanbouw en hoopte sindsdien ook ooit zo'n huis te mogen bouwen. En dat is hem gelukt!

De begane grond bestaat uit enkelwandig logsysteem (zonder isolatiewand) en de verdiepingen bestaan uit houtskeletbouw die aan de buitenzijde met Red Cedar planken zijn afgetimmerd. De woning is geheel onderkelderd.

Volgens Geert zijn de stookkosten ondanks het ontbreken van de isolatiewand, erg laag. Bovendien zit het volgens hem met de isolatie wel goed. De in huis geplaatste houtkachel helpt uiteraard ook mee aan deze lage stookkosten en zorgt bovendien voor extra sfeer.

Geert  is ook een man met een hart voor hout en heeft de extra hoge en brede binnendeurkozijnen en de trappen voor zijn mooie woning zelf ontworpen en gemaakt. Ook de gehele binnenaftimmering is van zijn hand.

Na ruim 20 jaar wonen Geert en Tina nog steeds met veel plezier in hun Finnlogs woning. Ze hebben een eigen website van hun woning en ook van de bouw hiervan. Het is leuk om deze eens te bezoeken.

Meer weten over de mogelijkheden?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op. We vertellen u graag meer.

Als houtspecialist heeft Finnlogs in de afgelopen jaren meer dan 1000 houten woningen en accommodaties in allerlei soorten en maten ontworpen en gerealiseerd. Dit laten we graag aan u zien.
Gaat u voor een notariswoning met een klassieke ietwat statige uitstraling, of voor een Amerikaanse villa met karakteristiek houtwerk en een authentieke look? Doe hier inspiratie op voor uw eigen houtskeletbouw- of logbouwproject.

 

Achteraf een ongewenst hoge rekening? Niet bij ons.

We geven u vooraf een overzichtelijke offerte met een duidelijke uitleg van de werkzaamheden, materialen en duur van de bouw. Bij Finnlogs weet u waar u aan begint.