Download
brochure

Finnlogs gebruikt cookies voor de integratie van social media en het verzamelen en analyseren van statistieken. Klik je verder op deze site, dan ga je akkoord met het plaatsen en uitlezen van cookies.

Scandinavische villa

Scandinavische villa

De bewoners van deze villa zijn niet de eerste eigenaren. Maar ze hebben het huis in 2000 wel gebouwd zien worden. En naarmate het steeds meer vorm begon te krijgen raakte de huidige vrouwelijke eigenaar verliefd. Ze moest en zou erin wonen. En dat is gelukt.

De woning heeft een typisch Scandinavische stijl. Of is het toch meer Amerikaans?

Het antwoord is afhankelijk van degene aan wie je de vraag stelt. Opvallend zijn hoe dan ook de ossebloedrode kleur, de hoge gevels met fraaie hoekdetails en de grote ronde ramen die uitkijken naar alle windstreken. Ook de lichtkoepel is  een belangrijke eye catcher, vooral als vanaf de begane grond een doorkijk wordt genomen in het meer dan ruime trapgat.

Het bouwsysteem is houtskeletbouw. De buitenzijde is afgewerkt met Zweeds rabat, fijn bezaagd op een trasraam met rollaag. De afwerking binnen is  gerealiseerd met schijnlogs en stucwerk voor de plafonds. De huidige bewoners vonden het binnen teveel houtkleur en hebben ervoor gekozen de wanden wit te verven. Daarmee heeft het huis een aanzienlijk strakkere en modernere uitstraling gekregen.

Het vloeroppervlak van de begane grond bedraagt 94 m2, van de 1e en 2e verdieping is dit respectievelijk 89 m2 en 57 m2. De inhoud van de woning in totaal 950 m3 is inclusief garage. Het huis is voorzien van een kelder van 3 bij 5 m.

De leefomgeving en het leefklimaat van het huis zijn prettig. De hete luchtverwarming zorgt voor verbazingwekkend lage stookkosten, zeker gezien de grootte van het huis en de hoogte van de plafonds. Het is een huis dat lijkt gemaakt voor een gezin of voor mensen met vele hobby’s. Naast een ruime woonkamer en dito keuken telt het 6 vaste slaapkamers, een berging, een werkkamer en 2 badkamers. De vertrekken zijn ruim en hoog.

De grote vierkante overloop biedt de gelegenheid aan de bewoners van de 4 kamers daaromheen om elkaar te treffen. De lichtstraat in het dak zorgt voor daglichtinval, wat in combinatie met de hoge nok een sterk ruimtelijk effect geeft.

Al met al een ruim, statig en gezellig woonhuis.

Meer weten over de mogelijkheden?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op. We vertellen u graag meer.

Als houtspecialist heeft Finnlogs in de afgelopen jaren meer dan 1000 houten woningen en accommodaties in allerlei soorten en maten ontworpen en gerealiseerd. Dit laten we graag aan u zien.
Gaat u voor een notariswoning met een klassieke ietwat statige uitstraling, of voor een Amerikaanse villa met karakteristiek houtwerk en een authentieke look? Doe hier inspiratie op voor uw eigen houtskeletbouw- of logbouwproject.

 

Achteraf een ongewenst hoge rekening? Niet bij ons.

We geven u vooraf een overzichtelijke offerte met een duidelijke uitleg van de werkzaamheden, materialen en duur van de bouw. Bij Finnlogs weet u waar u aan begint.