Download
brochure

Finnlogs gebruikt cookies voor de integratie van social media en het verzamelen en analyseren van statistieken. Klik je verder op deze site, dan ga je akkoord met het plaatsen en uitlezen van cookies.

Landhuis in het bos

Landhuis in het bos

Een prachtig gelegen woning, omringd door bos en vennetjes.

De woning is wellicht het beste te typeren als een Amerikaans of Scandinavisch landhuis. Met een robuuste uitstralingen, maar tegelijk eenvoudig en charmant in uitvoering.

Het toegepaste houtbouwsysteem is HSB oftewel houtskeletbouw.

De woning is eenvoudig qua ontwerp, maar juist rijk aan details. De stenen plint onderaan het huis (trasraam) is in vol gevoegde baksteen uitgevoerd.

De afwerking binnen bestaat uit schijnlogs, gestucte gipsplaten en plafonddelen.

Het interieur is licht, door het witte stucwerk en het wit geverfde hout in combinatie met modern white wash effect in de entree, de trappenopgang en de overloop. Dat laatste effect wordt versterkt door het directe daglicht dat de lichtstraat in de daknok met zich brengt.

De hoofdbouw van de woning is volledig onderkelderd. Dit is in het werk gedaan, waardoor de kelder het fundament van deze HSB-woning vormt.

De conditie van het huis is verbazingwekkend goed, gezien het feit dat de woning midden in een bos staat.

De inhoud van de woning is ca. 778 m3. De vloeroppervlakte beneden is 137 men wordt gevormd door een open trappenhuis, een woonkeuken met bijkeuken, een breed opgezette woonkamer en een studeer/televisiekamer. Vanuit de woonkamer is zicht op de veranda en daarachter de tuin.                   Op de verdieping (104 m2) zijn een badkamer en 4 slaapkamers te vinden, met speelse daken die uitlopen in een punt met balkendetails en een breed overkapt balkon.

Ondanks de grootte van het huis is het in 8 maanden gebouwd: deze snelheid is mede te danken aan het HSB-systeem, dat dit goed mogelijk maakt.

Een plaatje van een woning op een bijna sprookjesachtige locatie.

 

Klik hier voor een uitgebreide fotoreportage van deze woning die in november 2013 gepubliceerd is in Kavel & Huis.

Meer weten over de mogelijkheden?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op. We vertellen u graag meer.

Als houtspecialist heeft Finnlogs in de afgelopen jaren meer dan 1000 houten woningen en accommodaties in allerlei soorten en maten ontworpen en gerealiseerd. Dit laten we graag aan u zien.
Gaat u voor een notariswoning met een klassieke ietwat statige uitstraling, of voor een Amerikaanse villa met karakteristiek houtwerk en een authentieke look? Doe hier inspiratie op voor uw eigen houtskeletbouw- of logbouwproject.

 

Achteraf een ongewenst hoge rekening? Niet bij ons.

We geven u vooraf een overzichtelijke offerte met een duidelijke uitleg van de werkzaamheden, materialen en duur van de bouw. Bij Finnlogs weet u waar u aan begint.