Download
brochure

Finnlogs gebruikt cookies voor de integratie van social media en het verzamelen en analyseren van statistieken. Klik je verder op deze site, dan ga je akkoord met het plaatsen en uitlezen van cookies.

Passief bouwen met Finnlogs

Houten woning passief bouwen

Is het uw droom om een duurzaam houten huis te bouwen dat energieneutraal is. Wilt u passief bouwen? Finnlogs Houtbouw uit Vlijmen is dé specialist die dit voor u kan realiseren. Wij zijn een ontwerpbureau en bouwbedrijf voor houtskeletbouw en logbouw. Energieneutraal bouwen is tegenwoordig de norm en een houten woning leent zich daar uitstekend voor. Kenmerkend voor passief bouwen is dat de woning een hoge isolatiewaarde heeft, luchtdicht gebouwd is en dat de benodigde energie zelf duurzaam wordt opgewekt door gebruik te maken van bijvoorbeeld zonne-energie, windenergie, aardwarmte, etc.  De energiehuishouding van een woning is een complexe zaak geworden, het is belangrijk dat alles op elkaar is afgestemd en elkaar aanvult. Daarom adviseren wij u om een onafhankelijke energieadviseur in te schakelen die u professioneel advies geeft zodat u de juiste keuze kunt maken. Finnlogs is een klein bedrijf met een vaste groep bouwers dat al vele mooie woningen door heel Nederland heeft gebouwd. Met ons jarenlange ervaring (sinds 1982), onze expertise en onze passie voor hout kunnen wij elk type woning realiseren. Naar wens kunnen wij uw woning ecologisch, biobased en circulair bouwen. Ook kunnen wij een passief huis voor u realiseren. Door passief bouwen krijgt u een woning met een zeer hoogwaardig en aangenaam binnenklimaat en een extreem laag energieverbruik.

Totaaloplossing voor passief bouwen: duurzaam en energieneutraal!

Bent u op zoek naar een manier voor passief bouwen? Bent u op zoek naar een bouwbedrijf dat met u meedenkt en uw wensen kan vertalen naar een passend ontwerp? Zoekt u dan niet verder. Wij heten u van harte welkom in Vlijmen bij Finnlogs. Finnlogs heeft al sinds 1982 ervaring met het passief bouwen van verschillende soorten woningen. Als u gebruikt maakt van onze diensten en kennis bent u verzekerd van vakmanschap en duurzaamheid. Passief bouwen betekent dat wij met materialen werken die de warmte van zonlicht en de warmtebronnen in huis zo goed mogelijk vasthouden. Daarnaast zorgen onze materialen ervoor dat de kou zo goed mogelijk buiten blijft. Klinkt dit u als muziek in de oren? Dan nodigen wij u graag uit om contact met ons te nemen. Wij vertellen u graag meer over de mogelijkheden voor passief bouwen door onze experts.

Finnlogs biedt u graag zijn jarenlange ervaring aan met het ontwerpen en realiseren van houtskelet woningen. Daarnaast werken wij alleen met duurzame materialen en zijn de producten die wij gebruiken voorzien van het FSC-gecertificeerde keurmerk. Het is onze taak om u van A tot Z volledig te ontzorgen en uw wensen te vertalen naar een passend ontwerp. Wij werken effectief aan een duurzame woning door op elk vakgebied de juiste partij in te schakelen. Voor duurzaam en energieneutraal bouwen bent u bij Finnlogs aan het juiste adres. Wij hechten waarden aan een milieuvriendelijke en gezonde leefomgeving en daar nemen wij de nodige maatregelen voor. Onze houten woningen kunnen naar wens ecologisch, biobased en circulair gebouwd worden. In een persoonlijk gesprek bespreken wij graag met u uw dromen en gaan wij aan de slag om uw wensen te vertalen naar een uniek ontwerp. Finnlogs is een klein bedrijf dat korte lijnen onderhoudt met zijn klanten. Wij werken met een vaste groep bouwers waardoor wij de kwaliteit kunnen garanderen die wij u beloven.

Passief bouwen: van ontwerp tot sleutelklare oplevering!

U heeft de keuze uit verschillende bouwsystemen: houtskeletbouw of logbouw. Houtskeletbouw is een uitstekend en beproefd systeem dat vaak wordt toegepast. Het systeem is flexibel en heeft een relatief lichte constructie zodat deze snel en eenvoudig kan worden opgebouwd. Omdat de elementen in de fabriek geprefabriceerd worden kan een houtskeletbouw woning binnen 4 werkdagen wind- en waterdicht zijn opgetrokken. Bij logbouw worden de voornaamste bouwelementen gevormd door massieve balken. Met deze ronde of rechthoekige logs krijgt de woning een krachtig, robuust karakter. Er zijn drie logbouwsystemen: logbouw normaal systeem, logbouw omgekeerd systeem en logbouw City Corner. Finnlogs levert geen standaard huizen, maar u bepaalt welk type woning wij voor u gaan bouwen. Onze passie voor hout hebben wij al vele malen mogen vertalen naar een prachtig eindresultaat. Bij onze afgeronde projecten treft u dan ook de meest uiteenlopende woningen aan; van strak en modern tot traditioneel en authentiek. Heeft u zelf een ontwerp in gedachten? Samen met onze architect en houtbouwspecialist kijken we naar de mogelijkheden om uw wensen te vertalen naar een houten woning.

Heeft u nog geen idee hoe uw houten woning eruit moet komen te zien? Dat is geen enkel probleem. Wij luisteren graag naar uw wensen om deze vervolgens om te zetten naar een prachtig ontwerp. Wij bieden een totaaloplossing zodat u zich nergens zorgen over hoeft te maken. Van ontwerp tot sleutelklare bouw nemen wij u alles uit handen; u wordt compleet door ons ontzorgd. Jeuken uw vingers om uw houten woning zelf te bouwen? Finnlogs is ook gespecialiseerd in zelfbouw en wij kunnen u bij de bouw begeleiden op de manier die u wenst. Wij zijn flexibel en gaan hier graag over in gesprek. Houtbouw schept een optimaal woon- en leefklimaat en wij begrijpen als geen ander dat u kiest voor een houten woning. Een houten woning heeft een warme, natuurlijke uitstraling zodat u altijd een 'thuisgevoel' heeft. Bouwen met hout is milieuvriendelijk, gezond, goedkoop, snel en brandveilig. Alle reden dus om te kiezen voor passief bouwen van een houten huis. 

Opbouw houtskeletbouw woning Finnlogs

Milieu, duurzaam en passief bouwen

Wij bouwen milieuvriendelijk en gebruiken voor onze houten woningen enkel kwalitatief en duurzaam hout. De productie hiervan belast het milieu zo min mogelijk. Het hout is afkomstig uit verantwoord beheerde bossen en is FSC-gecertificeerd. Ook de andere bouwmaterialen zijn zoveel mogelijk op natuurlijke basis. Zo is de lijm vrij van formaldehhyde en is het isolatiemateriaal van houtvezel. De wanden zijn luchtdicht en damp-open wat zorgt voor een goede vochtregulatie. Uw leefomgeving voelt daardoor altijd behaaglijk aan en is gezond. Groen bouwen vinden wij belangrijk en daarom werken wij samen met partners die ook hun verantwoording nemen ten aanzien van het milieu. Bouwen met Finnlogs schept ruimte voor toekomstige generaties!

 

Wij kunnen ons goed voorstellen dat u vragen heeft over passief bouwen. Wij nodigen u uit om contact met ons op te nemen zodat wij u alles kunnen vertellen over de mogelijkheden en onze werkwijze. Finnlogs is uw partner bij de ontwikkeling van uw houten woning. Ten opzichte van traditionele bouw biedt houtbouw heel wat voordelen. Wij vertellen u er graag meer over. Natuurlijk wilt u weten wat de bouw van een houten passiefhuis u gaat kosten. Bij ons weet u altijd precies waar u aan toe bent. U krijgt vooraf een schriftelijke offerte met een duidelijke uitleg van de werkzaamheden, materialen en duur van de bouw. Wij doordenken alles goed van te voren zodat het risico op fouten tot een minimum is beperkt. Maakt u zich vooral geen zorgen over brandveiligheid. De mythe dat een houten huis extra brandbaar is kunnen we naar het land van de fabeltjes verwijzen. Massief hout ontbrandt heel moeilijk en er worden allemaal brandvertragende elementen gebruikt. Geniet u binnenkort van een duurzame, energieneutrale, comfortabele en levensloopbestendige houten woning van Finnlogs? Wij zetten ons graag in om uw droomhuis te verwezenlijken!

 

Wilt u passief bouwen?

Heeft u plannen om een huis te bouwen en vindt u groen bouwen belangrijk? Dan zit u op dezelfde lijn als Finnlogs Houtbouw. Wij hechten waarde aan het milieu en bouwen duurzame en energieneutrale woningen. Ook zijn wij bekend met de normen voor passief bouwen. Finnlogs is een ontwerpbureau en bouwbedrijf voor houtskeletbouw en logbouw. Wij werken uitsluitend met natuurlijke materialen. Hout is een natuurlijk materiaal dat zich uitstekend leent voor passief bouwen. Een passiefhuis kenmerkt zich door een zeer hoogwaardig en aangenaam binnenklimaat en een extreem laag energieverbruik als gevolg van een zeer goede isolatie en het gebruik van de zon als natuurlijke warmtebron. Goede isolatie en luchtdicht bouwen is hierbij essentieel. Omdat de warmte niet kan ontsnappen is er maar heel weinig energie nodig om de woning op temperatuur te houden. Omdat de isolatie bestaat uit houtvezel zijn de wanden luchtdicht en damp-open wat zorgt voor een goede vochtregulatie. Het binnenklimaat voelt daardoor altijd behaaglijk en is gezond. Op elk vakgebied schakelen wij de juiste partijen in zodat we gezamenlijk op een efficiënte manier voor u een passief huis creëren. Passief wonen is in een houten huis van Finnlogs bijzonder comfortabel.

Energiehuishouding passief bouwen

Tegenwoordig is de energiehuishouding van een woning een complexe zaak. Alles moet elkaar afgestemd worden en elkaar aanvullen. Wat voor soort energie installatie is voor uw woning het meest geschikt? Is dat een aardwarmtepomp, zonnepanelen, een warmte terugwin systeem of windenergie? Wellicht is een combinatie de beste keuze. Voor de juiste investering met het hoogste rendement adviseren wij u om een onafhankelijk energie adviseur in de arm te nemen. U krijgt deskundig advies op maat dat is afgestemd op uw gezinssituatie en de Finnlogs woning. Wij hebben een passie voor hout en houden graag rekening met het milieu. Bouwen met Finnlogs schept ruimte voor toekomstige generaties.

Totaaloplossing of zelfbouw

Finnlogs biedt een totaaloplossing van ontwerp tot sleutel klaar bouw; u wordt door ons compleet ontzorgd. Wij zijn ook gespecialiseerd in zelfbouw. Heeft u altijd zelf uw huis willen bouwen? Met Finnlogs heeft u die kans! Wij bieden ook bouwbegeleiding waarbij we de taken in overleg verdelen. Een prijsindicatie is lastig te geven omdat geen enkele woning hetzelfde is. Daarvoor moeten wij eerst met u rond de tafel waarna u van ons een overzichtelijke offerte ontvangt. Wij zetten onze ervaring en expertise graag in om uw passief huis te verwezenlijken! Voor meer informatie kunt u altijd contact met ons opnemen.