Download
brochure

Finnlogs gebruikt cookies voor de integratie van social media en het verzamelen en analyseren van statistieken. Klik je verder op deze site, dan ga je akkoord met het plaatsen en uitlezen van cookies.

Houtskeletbouw woning: een eenvoudige en flexibele basis!

Houtskeletbouw woning nodig?

Heeft u interesse in een houtskeletbouw woning en wilt u er meer over weten? Bij Finnlogs bent u aan het juiste adres. Wij zijn hét ontwerpbureau en bouwbedrijf voor houtskeletbouw en logbouw. Wij kunnen alle typen woningen bouwen en we hebben al vele mooie projecten in heel Nederland mogen realiseren. Al sinds 1982 zijn wij actief in houtbouw en onze passie voor houtbouw is nog even groot als in de beginjaren. Niet voor niets noemen wij onszelf een bedrijf met een 'houten hart'. Een houtskeletbouw woning heeft verschillende voordelen ten opzichte van een traditioneel gebouwde woning. Houtskeletbouw is een prachtig systeem dat steeds meer aan populariteit wint en dat begrijpen wij helemaal. Houtskeletbouw is milieuvriendelijk, gezond, kostentechnisch aantrekkelijk, heeft een korte bouwperiode en de ontwerpvrijheid is vrijwel onbeperkt. Is een houtskeletbouw woning altijd uw droom geweest? Finnlogs verwezenlijkt deze droom graag voor u! Uw wensen weten wij te vertalen naar een prachtig eindresultaat. De bouw van een houtskeletbouw woning gaat snel. Er wordt gebruik gemaakt van geprefabriceerde elementen die eenvoudig op locatie in elkaar kunnen worden gezet. Een houtskeletbouw woning kan dan ook binnen 4 werkdagen wind- en waterdicht zijn opgetrokken. Op deze website kunt u zien hoe de opbouw van een houtskeletbouw woning verloopt. Als u nog vragen heeft dan kunt u natuurlijk altijd contact met ons opnemen.

Duurzame houtskeletbouw woning: 100% biobased!

Wij bouwen uw houtskeletbouw woning enkel van kwalitatief duurzaam hout en wij vullen dit aan door zoveel mogelijk natuurlijke materialen te gebruiken. Finnlogs is gespecialiseerd in duurzaam en energieneutraal bouwen. Wij zijn bekend met de normen voor passief bouwen. Milieuvriendelijk bouwen en een gezond leefklimaat vinden wij belangrijk. Ook toekomstige generaties hebben recht op een gezonde leefomgeving.

Voor wat betreft de energiehuishouding van uw woning werken wij samen met een onafhankelijke energieadviseur. Als u het energieverbruik in uw woning zo laag mogelijk wilt houden moet alles goed op elkaar afgestemd worden. Welke alternatieve energiebronnen zijn voor uw situatie het beste? Een deskundig adviseur kan u helpen om de juiste keuze te maken.

Houtskeletbouw woning van Finnlogs

Houtskeletbouw is vooral een milieuvriendelijke en gezonde bouw. Al het isolatiemateriaal is van houtvezel wat zorgt voor 'ademende' wanden en dat merkt u. De vochtcirculatie is optimaal en de leefomgeving voelt altijd behaaglijk aan. U zult ervaren dat het bijzonder comfortabel wonen is in een houtskeletbouw woning. Voor de woningen die wij bouwen gebruiken wij enkel kwalitatief en duurzaam hout. Het hout is FSC-gecertificeerd wat wil zeggen dat het afkomstig is uit verantwoord beheerde bossen. De productie hiervan is afvalarm en belast het milieu zo min mogelijk. Ook de overige materialen die wij gebruiken zijn op natuurlijke basis. Denk bijvoorbeeld aan de lijm en beits. We werken enkel samen met bedrijven en leveranciers met dezelfde visie als wij.

Hecht u net als wij veel waarde aan duurzaam en energieneutraal bouwen dan zijn wij het geschikte bouwbedrijf voor u. Wij staan voor duurzaam en energieneutraal bouwen en zijn ook bekend met de normen voor passief bouwen. Energieneutraal bouwen wordt steeds meer gestimuleerd en daar gaat Finnlogs graag in mee. Uitgangspunt is dat uw woning weinig tot geen energie verbruikt en dat de energie die nodig is grotendeels afkomstig is uit hernieuwbare bronnen. Deze wordt opgewekt met zonnepanelen, windenergie en aardwarmte. Welke methode voor uw situatie het meest geschikt is kan het beste beoordeeld worden door een energieadviseur. Wij kunnen deze desgewenst voor u inschakelen. Naar wens kunnen wij uw woning ecologisch, biobased en circulair bouwen.

Finnlogs bouwt houtskeletbouw woning en ontzorgt u volledig

Als u bij ons aanklopt voor een houtskeletbouw woning dan brengen wij samen met de architect en de houtbouwspecialist uw wensen zo goed mogelijk in kaart. Finnlogs bouwt geen standaard huizen maar bouwt woningen op maat. Alle type woningen zijn mogelijk zoals u kunt zien bij onze afgeronde projecten. Wij hebben al vele uitdagende projecten afgerond; van strak en modern tot traditioneel en landelijk. Met ons kleine team van deskundige bouwers kunnen wij elke wens van u vertalen naar een prachtig eindresultaat. Heeft u zelf een ontwerp dan voeren wij dit graag voor u uit nadat wij met onze deskundigen hebben gekeken of de uitvoering mogelijk is. Wilt u graag dat wij de complete bouw voor onze rekening nemen dan bieden wij een totaaloplossing. Van het ontwerp tot sleutelklare bouw ontzorgen wij u compleet. Wist u dat wij ook gespecialiseerd zijn in zelfbouw? Heeft u altijd de wens gehad om zelf een huis te bouwen dan is hier uw kans. Wij bieden bouwbegeleiding en ondersteunen u op de manier die u wilt. Wij overleggen met u hoe wij dit in gaan vullen.

Milieuvriendelijke en duurzame houtskeletbouw woning

Wij kunnen ons voorstellen dat u veel vragen heeft over onze werkwijze, de kosten etc. U kunt altijd met al uw vragen bij ons terecht. Wij gaan graag met u in gesprek om u uitgebreid te informeren over alles wat er komt kijken bij de bouw van een houtskeletbouw woning. Natuurlijk wilt u graag weten wat een houtskeletbouw woning gaat kosten. Daar is geen standaard antwoord op te geven maar wij maken samen met de architect en de bouwspecialist een nauwkeurige kostenschatting. Voor de start van de bouw krijgt u van ons een overzichtelijke offerte met een overzicht van de werkzaamheden, materialen en duur van de bouwen. Wij werken transparant en wij houden u tijdens het gehele bouwtraject op de hoogte. Bent u bang dat een houtskeletbouw woning brandgevaarlijk is? Dit is een hardnekkig misverstand en wij kunnen u precies uitleggen waarom. Zo zijn bijvoorbeeld de materialen die wij gebruiken brandwerend of zelfs onbrandbaar. Ook heeft massief hout een lange reactietijd om te ontbranden. Als u kiest voor een houtskeletbouw woning dan zult u daar zeker geen spijt van krijgen. U krijgt een comfortabele, duurzame en levensloopbestendige woning waar u met veel plezier in zult wonen. Wij gaan graag voor u aan de slag om uw houten droomhuis te realiseren!

Informatiebrochures

Benieuwd naar de mogelijkheden van een houtskeletbouw woning? Ontvang dan onze gratis brochure en laat u inspireren! Voor een afspraak belt u 073 - 82 00 944, stuurt u een e-mail of vult u het contactformulier in.