Download
brochure

Finnlogs gebruikt cookies voor de integratie van social media en het verzamelen en analyseren van statistieken. Klik je verder op deze site, dan ga je akkoord met het plaatsen en uitlezen van cookies.

Houten woningen laten bouwen

HOUTEN WONINGEN LATEN BOUWEN!

Heeft u bouwplannen en bent u gecharmeerd van houten woningen? Dat kunnen wij bij Finnlogs heel goed begrijpen. Als ontwerpbureau en bouwbedrijf voor houtskelet- en logbouw hebben wij al vele mooie houten woningen mogen realiseren. Finnlogs is actief in heel Nederland. Wij hebben passie voor hout en het is voor ons telkens weer een uitdaging om deze passie te vertalen naar een prachtig eindresultaat. Als u een kijkje neemt bij onze afgeronde projecten dan ziet u dat wij geen standaard houten woningen bouwen maar dat de diversiteit groot is. Wij kunnen alle typen houten woningen bouwen. Finnlogs is een klein bedrijf met een vaste groep bouwers. Al sinds 1982 hebben wij ervaring met het bouwen van houten woningen. U heeft bij ons de keuze uit houtskeletbouw of logbouw. Houtskeletbouw is een beproefd en uitstekend bouwsysteem dat vaak in Nederland wordt toegepast. Door de grote flexibiliteit en relatief lichte constructie is het een populair systeem met vrijwel onbeperkte ontwerpvrijheid. Als u kiest voor logbouw dan wordt uw houten woning opgebouwd met massieve balken zodat uw houten woning een robuust karakter krijgt. Er zijn drie logbouwsystemen. Als u meer wilt weten over onze bouwsystemen dan kunt u altijd contact met ons opnemen. Wij vertellen u er graag meer over.

Houten woningen: duurzaam en energieneutraal!

Houten woningen hebben diverse voordelen ten opzichte van traditionele bouw. Allereerst is de warme uitstraling van een houten woning ongeƫvenaard. Een houten woning biedt u altijd een warm welkom. Omdat wij enkel natuurlijke materialen gebruiken krijgt u een optimaal woon- en leefklimaat. Omdat er gebouwd wordt met geprefabriceerde materialen is de bouwduur kort en daardoor bespaart u kosten. Houtbouw is een milieu- energievriendelijke bouw met minimale belasting voor het milieu. Maakt u zich geen zorgen over brandveiligheid, een houten woning is net zo brandveilig als een traditioneel gebouwde woning. Wij leggen u dat graag uit. Ook het onderhoud van een houten woning valt reuze mee. U hoeft de buitenzijde slechts eens in de vijf tot zeven jaar van een nieuwe beits- of verflaag te voorzien. Een houten woning leent zich uitstekend voor energieneutraal en passief bouwen. Onze houten woningen zijn naar wens ecologisch, biobased en circulair te bouwen. Ook zijn wij bekend met de normen voor passief bouwen. Heeft u nog geen idee hoe uw houten droomhuis eruit moet komen te zien? Dat is geen enkel probleem. Samen met onze architect worden uw ideeƫn uitgewerkt tot een ontwerp dat helemaal aan uw wensen voldoet. Heeft u al een ontwerp dan is dat ook prima. Wij voeren dit graag voor u uit.

Duurzaamheid staat bij Finnlogs hoog in het vaandel. Wij gebruiken bij de bouw dan ook zoveel mogelijk materialen die uit de natuur komen. Het hout dat wij gebruiken is kwalitatief en duurzaam. Het is FSC gecertificeerd en dat betekent dat het hout afkomstig uit verantwoord beheerde bossen en dat bij de productie ervan het milieu zo min mogelijk wordt belast. Dit zorgt voor een milieuvriendelijke en gezonde leefomgeving. Zo bestaat het isolatiemateriaal uit houtvezel zodat de vochtregulatie optimaal is. De 'ademende' wanden zorgen voor een gezond en behaaglijk binnenklimaat. De beits die wij gebruiken is op natuurlijke basis en de lijm is vrij van formaldehyde. Op deze manier dragen wij ons steentje bij aan een beter milieu, niet alleen voor nu, maar ook voor de generaties na ons. Daarom werken wij enkel samen met leveranciers en bedrijven met dezelfde visie. Tegenwoordig is energieneutraal bouwen de norm en daar gaan wij graag in mee. Met zonnepanelen, windenergie of aardwarmte kan de benodigde energie voor uw woning duurzaam worden opgewekt. Wat voor uw woning het meest geschikt is kan het beste worden beoordeeld door een energieadviseur. Wij kunnen voor u een onafhankelijke partij inschakelen om u deskundig te adviseren. Met de juiste energiehuishouding is alles perfect op elkaar afgestemd voor het beste resultaat.

Van ontwerp tot sleutelklare oplevering van houten woningen!!

U kunt met al uw vragen over het bouwen van uw houten woning bij ons terecht. Wij vertellen u graag meer over onze aanpak en werkwijze. U kunt alles aan ons overlaten, wij ontzorgen u compleet van het ontwerp tot aan de sleutelklare bouw. Bent u een enthousiaste klusser en is het een lang gekoesterde wens om zelf uw huis te bouwen? Finnlogs biedt deze mogelijkheid want wij zijn namelijk ook gespecialiseerd in zelfbouw. U kunt van ons de bouwinstructies en bouwbegeleiding krijgen die u wenst. In overleg met u kijken wij wat u zelf gaat doen en wat wij voor onze rekening nemen. Bent u benieuwd wat de bouw van een houten woning gaat kosten? Wij houden van transparantie en voor wij aan de slag gaan krijgt u van ons een schriftelijke offerte met daarin de duur van de bouw, de benodigde materialen en uitleg van de werkzaamheden.

Wij kunnen samen met de architect en de houtbouwspecialist een nauwkeurige kostenschatting maken. De totale prijs zal u waarschijnlijk meevallen omdat een houten woning over het algemeen goedkoper is dan traditionele bouw. Met onze kleinschalige bedrijfsvoering kunnen we snel en adequaat inspelen op uw wensen. Wij gaan graag aan de slag om uw droomhuis te realiseren. Met een houten woning van Finnlogs krijgt u een comfortabele, duurzame en levensloopbestendige woning!

Opbouw houten woningen met Finnlogs