Download
brochure

Finnlogs gebruikt cookies voor de integratie van social media en het verzamelen en analyseren van statistieken. Klik je verder op deze site, dan ga je akkoord met het plaatsen en uitlezen van cookies.

Houten huizen bouwen

Houten huizen bouwen

Wilt u houten huizen bouwen? Bent u gecharmeerd van een houten huis en zou u er graag in willen wonen? Finnlogs kan dit voor u realiseren! Finnlogs is hét ontwerpbureau voor houtskelet- en logbouw en heeft jarenlange ervaring met houten huizen bouwen. Wij leveren geen standaard huizen maar u bepaalt welk type woning wij voor u gaan bouwen. Wij kunnen uw eigen ontwerp uitvoeren in hout of u ontwerpt samen met onze architect een woning die optimaal aan uw wensen voldoet. Finnlogs bouwt duurzame en energieneutrale woningen die naar wens 100% ecologisch, biobased en circulair gebouwd kunnen worden. Hierbij houden wij rekening met de natuurlijke omgeving. Wij hebben een passie voor mooi, duurzaam hout; het hout dat wij gebruiken is FSC-gecertificeerd wat betekent dat het hout afkomstig is uit verantwoord beheerde bossen. De wanden zijn geïsoleerd met houtvezel wat zorgt voor een gezond leefklimaat dat bijzonder comfortabel voelt. Wij vinden groen bouwen belangrijk omdat dit ruimte schept voor toekomstige generaties.

Houten huizen bouwen: duurzaam en energieneutraal!

Houten huizen bouwen is een duurzame oplossing voor woningbouw. Maar naast het duurzame aspect, bieden houten huizen ook een perfect leefklimaat. Finnlogs is een klein passief bedrijf met een groep vaste bouwers. Met onze eigen bouwploeg kunnen we snel en adequaat inspelen op uw wensen. Door op elk vakgebied de juiste partij in te schakelen werken wij op een efficiënte manier aan een mooie en duurzame woning.

Alle partijen die bij het ontwerp en de uitvoering zijn betrokken zijn deskundig en hebben jarenlange ervaring met duurzame houten huizen bouwen. Wij bieden een totaaloplossing van ontwerp tot sleutelkare bouw waarbij u volledig ontzorgd wordt. Maar u kunt ook de woning zelf bouwen waarbij wij u begeleiden. Wij zijn namelijk gespecialiseerd in zelfbouw en denken écht met u mee.

Houten huizen bouwen: van ontwerp tot sleutelklare oplevering!

Bij Finnlogs weet u precies waar u aan toe bent omdat wij transparant werken. Vooraf krijgt u van ons een overzichtelijke offerte met een duidelijke uitleg van de werkzaamheden, materialen en duur van de bouw. Wij bieden een vrijblijvend eerste adviesgesprek om uw wensen in kaart te brengen. Er zijn twee houtbouw systemen waar u uit kunt kiezen: logbouw en houtskeletbouw. Welk systeem het beste bij u past is afhankelijk van verschillende zaken.

Finnlogs helpt u om de diverse opties helder te krijgen zodat u een weloverwogen keuze kunt maken. Tijdens het hele traject heeft u een vast contactpersoon. Realiseer uw houten droomhuis met Finnlogs! Wij informeren u uitgebreid over de mogelijkheden. Met een houten woning krijgt u een duurzame, comfortabele en levensloopbestendige woning waar u vele jaren met plezier in zult wonen.

Opbouw van een houten huis met Finnlogs

Finnlogs: specialisten in ontwerpen en bouwen van houten huizen

Al toerend door Nederland of misschien zelfs wel bij u in de buurt, zijn u de houten huizen met Scandinavische inslag vast wel opgevallen. En wellicht heeft u zich weleens afgevraagd of een houten woning iets voor u zou kunnen zijn? De specialist in het bouwen van houten huizen is Finnlogs, sinds 1982 actief in de houtbouw in heel Nederland. Wat Finnlogs bijzonder maakt zijn de ontwerpen van de te bouwen houten huizen en de manier van bouwen. Wij gebruiken twee bouwsystemen, namelijk logbouw en houtskeletbouw, maar een combinatie van beiden is ook goed mogelijk en komt vaak voor. Bij logbouw worden de balken, de grenen of vurenhouten logs, op elkaar gestapeld. Bij houtskeletbouw worden wanden vanuit een frame, het skelet van de woning, opgebouwd en samen met een constructieplaat wordt de woning gedragen. Het voordeel van het het bouwen van houten huizen is dat vrijwel elk ontwerp mogelijk is, zodat al uw wensen voor uw droomhuis verwerkt kunnen worden door onze architecten en de houtbouwspecialisten. Bij Finnlogs vinden we het belangrijk om een totaaloplossing te bieden. Wij ontzorgen u van a tot z, vanaf de eerste ontmoeting, rond de tekentafel, tijdens de bouwfases tot en met het sleutelklaar opleveren van uw houten woning. Overigens is Finnlogs ook gespecialiseerd in zelfbouw, waarbij u dus bespaart op bouwkosten door zelf te bouwen, maar waar Finnlogs u nog altijd wel ondersteunt en adviseert.

Energieneutraal en duurzaam houten huizen bouwen

Als u ervoor kiest om Finnlogs uw houten woning te laten bouwen of om via zelfbouw uw houten woning te realiseren, kiest u voor een energieneutrale en duurzame woning. Finnlogs bouwt alleen houten huizen van kwalitatief duurzaam hout, wat voorzien is van het FSC-certificaat, en andere natuurlijke materialen zijn duurzaam. Ook wordt rekening gehouden met de natuurlijke omgeving. Finnlogs heeft is specialist op het gebied van passief bouwen, waarbij slim gebruik wordt gemaakt van het hout, dat ademt en isoleert, van de zon die verwarmt, en van slimme ventilatie en isolatie. Uw energieverbruik daalt zo ver dat uw woning helemaal energieneutraal wordt, wat prettig is voor uw portemonnee. Uw leefklimaat gaat er ook op vooruit, want de houten huizen voelen altijd comfortabel aan. Staat u op het punt om een woning te gaan bouwen en twijfelt u over een houten huis? Neem vandaag nog contact op met Finnlogs en laat onze specialisten u verder informeren en adviseren! 

Informatiebrochures

Benieuwd naar de mogelijkheden van het bouwen van een houten huis? Ontvang dan onze gratis brochure en laat u inspireren! Voor een afspraak belt u 073 - 82 00 944, stuurt u een e-mail of vult u het contactformulier in.