Download
brochure

Finnlogs gebruikt cookies voor de integratie van social media en het verzamelen en analyseren van statistieken. Klik je verder op deze site, dan ga je akkoord met het plaatsen en uitlezen van cookies.

Houten huizen bouwen

Houten huizen bouwen

Wilt u houten huizen bouwen? Bent u gecharmeerd van een houten huis en zou u er graag in willen wonen? Finnlogs kan dit voor u realiseren! Finnlogs is hét ontwerpbureau voor houtskelet- en logbouw en heeft jarenlange ervaring met houten huizen bouwen. Wij leveren geen standaard huizen maar u bepaalt welk type woning wij voor u gaan bouwen. Wij kunnen uw eigen ontwerp uitvoeren in hout of u ontwerpt samen met onze architect een woning die optimaal aan uw wensen voldoet. Finnlogs bouwt duurzame en energieneutrale woningen die naar wens 100% ecologisch, biobased en circulair gebouwd kunnen worden. Hierbij houden wij rekening met de natuurlijke omgeving. Wij hebben een passie voor mooi, duurzaam hout; het hout dat wij gebruiken is FSC-gecertificeerd wat betekent dat het hout afkomstig is uit verantwoord beheerde bossen. De wanden zijn geïsoleerd met houtvezel wat zorgt voor een gezond leefklimaat dat bijzonder comfortabel voelt. Wij vinden groen bouwen belangrijk omdat dit ruimte schept voor toekomstige generaties.

Houten huizen bouwen: duurzaam en energieneutraal!

Wilt u houten huizen bouwen? Is het uw droom om uw eigen woning te ontwerpen en te realiseren? Zoekt u dan niet verder. Wij heten u van harte welkom bij Finnlogs. Finnlogs is een houtbouw specialist waar u van op aan kunt. Door onze jarenlange ervaring weten wij als geen ander hoe wij uw wensen kunnen vertalen naar een passend ontwerp. Wij kunnen het ons goed voorstellen dat u vragen heeft over houten huizen bouwen. Weet u precies wat u wilt of twijfelt u nog over bepaalde aspecten? Heeft u een kavel op het oog en wilt u doorpakken om uw houten woning te realiseren? De specialisten van Finnlogs denken graag met u mee en slaan graag de handen ineen om uw wensen te voltooien. Wij begrijpen dat u niet iedere dag houten huizen gaat bouwen en dat u daar meer over wilt weten. Wij nodigen u graag uit om een kijkje te nemen op deze website. Hier vindt u al onze afgeronde projecten zodat u een duidelijk beeld krijgt van onze specialiteiten en vakmanschap. Door de jaren heen hebben wij de meest uiteenlopende projecten gerealiseerd. Wij gaan geen enkele uitdaging uit de weg. Heeft u een plan in uw hoofd hoe uw houten woning moet worden? Tijdens een oriënterend gesprek met een architect en houtbouw specialist kijken wij samen met u naar de mogelijkheden. Als u op zoek bent naar een specialist die graag met u meedenkt bent u bij Finnlogs aan het juiste adres. Wij zien uw aanvraag voor houten huizen bouwen graag tegemoet. 

Finnlogs is een ontwerpbureau en bouwbedrijf voor houten huizen bouwen, houtskelet- en logbouw. Wij zijn gevestigd in Vlijmen maar zijn door heel Nederland inzetbaar. Omdat wij beschikken over een klein professioneel team kunnen wij de lijnen met onze klanten kort en duidelijk houden. Hierdoor kunnen wij snel schakelen en uw wensen vertalen naar een passend ontwerp. Door onze jarenlange ervaring weten wij als geen ander waar wij moeten beginnen om uw ontwerp te realisern. Bent u in het bezit van een tekening of moeten uw wensen nog vertaald worden naar een schets? Bij Finnlogs beschikken wij over specialisten die het ontwerpen en schetsen van uw droomwoning over kunnen nemen. Al sinds 1982 kunnen klanten bij ons terecht voor de realisatie van houten huizen die gemaakt worden als houtskeletbouw of met logbouw-blokken. Vanuit onze vestigingen zijn wij dagelijks bezig met het ontwerpen en bouwen van houten woningen voor opdrachtgevers uit heel Nederland. Finnlogs werkt samen met hooggeschoolde houtbouwdeskundigen die beschikken over een uitgebreide ervaring en vakmanschap. Bij het bepalen van uw wensen gaat u dan ook in gesprek met zowel een architect als een houtbouw specialist, zodat direct kan worden bekeken wat er mogelijk is. Finnlogs is een klein bedrijf met een vaste groep bouwers. Wij kunnen uw houten woning zowel op maat ontwerpen als vanaf de grond aan opbouwen. Door onze kleinschaligheid kunnen we snel en efficiënt inspelen op uw wensen.

Houten huizen bouwen: van ontwerp tot sleutelklare oplevering!

Onze houten woningen kunnen naar wens ecologisch, biobased en circulair gebouwd worden. Met de specialisten van Finnlogs is er altijd een prettige samenwerking. Omdat wij duurzaamheid belangrijk vinden doen wij er alles aan om eerlijke materialen en producten op te sporen en samen te stellen. Een houten huis leent zich uitstekend om energieneutraal te bouwen. Door de fysische eigenschap van hout vermindert u namelijk uw brandstofverbruik. Hout ademt actief, isoleert warmte en geluid en reguleert luchtvochtigheid. De wanden van een Finnlogs woning zijn ademend en luchtdicht. Hierdoor is er altijd een goede vochtcirculatie wat ervoor zorgt dat de woning altijd behaaglijk aanvoelt. Daarnaast geeft een houten woning het hele jaar een comfortabel binnenklimaat. Finnlogs wil graag een steentje bijdragen aan een gezonde leefomgeving voor toekomstige generaties. Wij bouwen milieuvriendelijk en gebruiken voor uw woning enkel kwalitatief en duurzaam hout. Het hout is afkomstig uit verantwoord beheerde bossen en de productie ervan belast het milieu zo min mogelijk. Finnlogs staat voor duurzaam en energieneutraal bouwen en wij zijn ook bekend met de normen voor passief bouwen.

Finnlogs biedt u een totaaloplossing aan waarbij wij u compleet ontzorgen. Van het ontwerp tot de sleutelklare bouw kunt u alles aan ons overlaten. Het is onze taak om u van A tot Z bij de hand te nemen en stap voor stap uw droomwoning te verwezenlijken. De houten huizen van Finnlogs worden in de fabriek geproduceerd waardoor er op de locatie zelf slechts beperkte handelingen uitgevoerd hoeven te worden. Bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? U kunt vrijblijvend uw gegevens aan ons doorgeven. Zodra wij uw aanvraag binnen krijgen nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op. Aan de hand van uw wensen maken wij een offerte zodat u een goed beeld krijgt van de komende kosten en het stappenplan dat wij doorlopen om uw woning te realiseren. Als wij voor u aan de slag gaan dan weet u precies waar u aan toe bent. U krijgt vooraf een schriftelijke offerte met een duidelijke uitleg van de werkzaamheden, materialen en duur van de bouw. Wij kunnen een nauwkeurige kosteninschatting voor u maken. 

Opbouw van een houten huis met Finnlogs

Finnlogs: specialisten in ontwerpen en bouwen van veilige houten huizen

De charme van een houten woning is ongeëvenaard. Houtskeletbouw of logbouw is een snelle, duurzame manier van bouwen dat Finnlogs tot in de vingers beheerst. Wij hebben een passie voor hout en noemen onszelf een bedrijf met een houten hart. In een houten woning van Finnlogs zult u met veel plezier wonen want de voordelen zijn groot. Een houten woning is niet alleen goed voor het milieu maar ook voor uw portemonnee. Wist u dat een woning met een houten constructie net zo brandveilig is als een woning met een stenen constructie? Het duurt lang voor een massief houten balk ontbrandt en de laagsgewijze opbouw van vloer en muren werkt brandvertragend. Daarnaast zijn de isolatiematerialen brandwerend en soms zelfs onbrandbaar. Wilt u uw droom verwezenlijken en meer weten over houten huizen bouwen dan kunt u altijd contact met ons opnemen. Wij nodigen u uit om samen onze recente projecten te bezoeken zodat u met eigen ogen onze hoge kwaliteit van bouwen kunt zien. Finnlogs is dé specialist om uw houten huis te bouwen!

Energieneutraal en duurzaam houten huizen bouwen

Als u ervoor kiest om Finnlogs uw houten woning te laten bouwen of om via zelfbouw uw houten woning te realiseren, kiest u voor een energieneutrale en duurzame woning. Finnlogs bouwt alleen houten huizen van kwalitatief duurzaam hout, wat voorzien is van het FSC-certificaat, en andere natuurlijke materialen zijn duurzaam. Ook wordt rekening gehouden met de natuurlijke omgeving. Finnlogs heeft is specialist op het gebied van passief bouwen, waarbij slim gebruik wordt gemaakt van het hout, dat ademt en isoleert, van de zon die verwarmt, en van slimme ventilatie en isolatie. Uw energieverbruik daalt zo ver dat uw woning helemaal energieneutraal wordt, wat prettig is voor uw portemonnee. Uw leefklimaat gaat er ook op vooruit, want de houten huizen voelen altijd comfortabel aan. Staat u op het punt om een woning te gaan bouwen en twijfelt u over een houten huis? Neem vandaag nog contact op met Finnlogs en laat onze specialisten u verder informeren en adviseren! 

Informatiebrochures

Benieuwd naar de mogelijkheden van het bouwen van een houten huis? Ontvang dan onze gratis brochure en laat u inspireren! Voor een afspraak belt u 073 - 82 00 944, stuurt u een e-mail of vult u het contactformulier in.