Download
brochure

Finnlogs gebruikt cookies voor de integratie van social media en het verzamelen en analyseren van statistieken. Klik je verder op deze site, dan ga je akkoord met het plaatsen en uitlezen van cookies.

Houten huizen bouwen

Houten huizen bouwen

Wilt u houten huizen bouwen? Bent u gecharmeerd van een houten huis en zou u er graag in willen wonen? Finnlogs kan dit voor u realiseren! Finnlogs is hét ontwerpbureau voor houtskelet- en logbouw en heeft jarenlange ervaring met houten huizen bouwen. Wij leveren geen standaard huizen maar u bepaalt welk type woning wij voor u gaan bouwen. Wij kunnen uw eigen ontwerp uitvoeren in hout of u ontwerpt samen met onze architect een woning die optimaal aan uw wensen voldoet. Finnlogs bouwt duurzame en energieneutrale woningen die naar wens 100% ecologisch, biobased en circulair gebouwd kunnen worden. Hierbij houden wij rekening met de natuurlijke omgeving. Wij hebben een passie voor mooi, duurzaam hout; het hout dat wij gebruiken is FSC-gecertificeerd wat betekent dat het hout afkomstig is uit verantwoord beheerde bossen. De wanden zijn geïsoleerd met houtvezel wat zorgt voor een gezond leefklimaat dat bijzonder comfortabel voelt. Wij vinden groen bouwen belangrijk omdat dit ruimte schept voor toekomstige generaties.

Houten huizen bouwen: duurzaam en energieneutraal!

Heeft u bouwplannen en bent u zich aan het oriënteren? Vindt u de uitstraling van een houten huis ook zo mooi en wilt u meer weten over houten huizen bouwen? Finnlogs is een ontwerpbureau en bouwbedrijf voor houtskeletbouw en logbouw. Met onze jarenlange ervaring en expertise weten wij precies wat er allemaal komt kijken bij houten huizen bouwen. Wij kunnen u alles vertellen over de verschillende houtbouw systemen, de voordelen van houtbouw, welke materialen er gebruikt worden en wat het u gaat kosten. Finnlogs is een bedrijf met een 'houten hart' en wij hebben onze passie voor hout al vele malen mogen vertalen naar een mooi eindresultaat.

Uw keuze om een houten woning te bouwen juichen wij van harte toe. U krijgt niet alleen een fraaie woning met een warme uitstraling, maar er zijn nog veel meer voordelen. Een houten woning schept een optimaal woon- en leefklimaat door de natuurlijke materialen die gebruikt worden. Houtbouw is milieu- en energievriendelijk, is goedkoper dan traditionele bouw en de bouwtijd is veel korter. Wij leveren geen standaard huizen, maar bouwen de woning die u wenst. Met een houten woning van Finnlogs krijgt u een comfortabele, duurzame en levensloopbestendige woning. Wij zijn de expert in houten huizen bouwen!

Houten huizen bouwen: van ontwerp tot sleutelklare oplevering!

Bij Finnlogs kunt u kiezen uit twee houtbouwsystemen: houtskeletbouw of logbouw (houtstapelbouw). Houtskeletbouw is een populair en uitstekend systeem dat veel wordt toegepast in Nederland. Houtskeletbouw is flexibel en met de relatief lichte constructie kan er snel en eenvoudig worden gebouwd. Omdat de elementen in de fabriek worden geprefabriceerd kan een houtskeletbouw woning binnen 4 werkdagen wind- en waterdicht zijn opgetrokken. Dit systeem is uitermate geschikt voor moderne architectuur maar in principe zijn alle type woningen mogelijk. De binnen- en buitenzijde van de framewanden kunnen naar uw eigen smaak afgewerkt worden. Als u kiest voor logbouw dan krijgt uw woning een robuust, landelijk karakter.

De belangrijkste bouwelementen zijn namelijk grote massieve balken. De logs worden geprofileerd, geschaafd en op maat aangeleverd. U heeft de keuze uit drie logbouwsystemen: logbouw normaal systeem, logbouw omgekeerd systeem en logbouw City Corner. Op deze website kunt u verschillende logbouw woningen en houtskeletbouw woningen zien die wij hebben gerealiseerd. Finnlogs heeft al vele uitdagende projecten afgerond; van strak en modern tot traditioneel en authentiek. Wij denken graag met u mee over het ontwerp en bouwen graag de woning die bij u past. Met ons kleine team van deskundige en ervaren bouwers vertalen wij elke wens van de klant naar een passend ontwerp. Al sinds 1982 hebben wij ervaring met houten huizen bouwen.

Opbouw van een houten huis met Finnlogs

Finnlogs: specialisten in ontwerpen en bouwen van veilige houten huizen

Bent u milieubewust en bouwt u graag zo groen mogelijk? Milieuvriendelijke houten huizen bouwen is ons op het lijf geschreven. Onze houten woningen kunnen naar wens ecologisch, biobased en circulair gebouwd worden. Bij de bouw gebruiken wij zoveel mogelijk natuurlijke materialen. Finnlogs vindt duurzaamheid belangrijk en daarom bouwen wij enkel met kwalitatief duurzaam hout. Dit hout is FSC gecertificeerd en dat wil zeggen dat het hout afkomstig is uit verantwoord beheerde bossen. De productie van houten balken belast het milieu zo min mogelijk. Ook de overige materialen zijn op natuurlijke basis. Denk hierbij aan de beits en de lijm die vrij is van formaldehyde. Wonen in een houten woning is gezond en op deze manier laten wij een gezonde leefomgeving achter voor toekomstige generaties. Finnlogs staat voor duurzaam en energieneutraal bouwen en wij zijn ook bekend met de normen voor passief bouwen. Energieneutraal is tegenwoordig de norm en daarvoor bent u bij ons aan het juiste adres. Het uitgangspunt is dat uw energieverbruik zo laag mogelijk wordt gehouden door deze zelf duurzaam op te wekken. Dit kan door middel van zonnepanelen, windenergie, aardwarmte etc. De energiehuishouding binnen een woning is geen eenvoudige zaak omdat alles perfect op elkaar afgestemd moet worden. Wij adviseren dan ook om een onafhankelijke energieadviseur in te schakelen die u advies op maat kan geven. U krijgt de installatie die perfect bij uw woning past.

Energieneutraal en duurzaam houten huizen bouwen

Als u kiest voor een houten woning van Finnlogs dan bieden wij een totaaloplossing van ontwerp tot sleutelklare bouw. Wij ontwerpen en bouwen uw woning. Heeft u zelf al een ontwerp dan kijken onze architect en een houtbouwspecialist of dit uitgevoerd kan worden. Heeft u nog geen enkel idee hoe uw houten woning eruit moet gaan zien dan gaan wij graag met u rond de tafel. Bent u handig en wilt u graag zelf uw woning bouwen? Wij zijn ook gespecialiseerd in zelfbouw en kunnen u hierbij professioneel ondersteunen. Er zijn verschillende vormen van begeleiding mogelijk. In overleg met u wordt de aard en frequentie van de begeleiding vastgesteld. Bouwen met hout levert u veel comfort op. Het voelt altijd behaaglijk aan door de 'ademende' wanden die zorgen voor een goede vochtcirculatie. U wilt natuurlijk graag weten wat een houten woning gaat kosten. U krijgt van ons vooraf een schriftelijke offerte met een duidelijke uitleg over de werkzaamheden, duur van de bouw en de materialen die gebruikt worden. Heeft u nog vragen over houten huizen bouwen? U kunt altijd contact met ons opnemen. Wij bieden zelfs de mogelijkheid om recente projecten van ons te bezoeken zodat u met eigen ogen de hoge kwaliteit van bouwen kunt zien.

Informatiebrochures

Benieuwd naar de mogelijkheden van het bouwen van een houten huis? Ontvang dan onze gratis brochure en laat u inspireren! Voor een afspraak belt u 073 - 82 00 944, stuurt u een e-mail of vult u het contactformulier in.