Download
brochure

Finnlogs gebruikt cookies voor de integratie van social media en het verzamelen en analyseren van statistieken. Klik je verder op deze site, dan ga je akkoord met het plaatsen en uitlezen van cookies.

Houtbouw woning bouwen

Houtbouw woning bouwen met Finnlogs

Heeft u bouwplannen en overweegt u een houtbouw woning? Bij Finnlogs Houtbouw uit Vlijmen kunnen wij die plannen alleen maar toejuichen omdat wij een passie hebben voor hout. Finnlogs is een ontwerpbureau en bouwbedrijf voor houtskeletbouw en logbouw. Wij zijn een bedrijf met een 'houten hart' en dat betekent dat wij ervan overtuigd zijn dat een houtbouw woning een ideale manier van wonen is die vele voordelen heeft. Bouwen met hout is milieuvriendelijk, gezond, goedkoop, brandveilig en snel. Wij lichten dat in een persoonlijk gesprek graag nader toe. Finnlogs is een klein passief bedrijf met een kleine groep bouwers. Al vele malen hebben wij onze passie voor hout vertaald naar een prachtige houtbouw woning. Een houten woning heeft een warme, natuurlijke uitstraling waar u een echt 'thuisgevoel' heeft. Er zijn divers bouwsystemen voor houtbouw. U heeft de keuze uit houtskeletbouw of logbouw. Houtskeletbouw is een uitstekend en beproefd bouwsysteem dat veel wordt toegepast. Door de grote flexibiliteit en relatief lichte constructie kan er snel en eenvoudig worden opgebouwd. De ontwerpvrijheid is vrijwel onbeperkt en ook ronde vormen zijn geen probleem. Bij logbouw vormen de massieve balken de belangrijkste bouwelementen wat de woning een krachtige, robuuste uitstraling geeft.

Houtbouw woning: duurzaam en energieneutraal!

Hecht u net als wij veel waarde aan duurzaam en energieneutraal bouwen? Daarom passen wij milieuvriendelijke, energiebesparende en duurzame materialen toe tijdens de bouw. Zo bouwen we uw houtbouw woning van kwalitatief en duurzaam hout dat FSC-gecertificeerd is. Dit houdt in dat grondstoffen voor hout- en papierproducten afkomstig zijn uit verantwoord beheerde bossen. Ook alle andere bouwmaterialen die wij gebruiken zijn zoveel mogelijk van natuurlijk materiaal. Naar wens kunnen wij uw woning ecologisch, biobased en circulair bouwen. Wij zijn ook bekend met de normen voor passief bouwen. De norm is tegenwoordig energieneutraal wonen waarbij het doel is om zo weinig mogelijk energie te gebruiken. Wij adviseren u om een onafhankelijk adviseur te raadplegen zodat u de juiste keuze maakt voor de energie installatie.

Al sinds 1982 hebben wij ervaring in houtbouw en we hebben al vele mooie woningen mogen bouwen. Wilt u graag zelf aan de slag voor uw woning? Wij zijn gespecialiseerd in zelfbouw en geven u de bouwbegeleiding die u wilt. Natuurlijk kunt u ook alles helemaal aan ons overlaten. Finnlogs biedt een totaaloplossing van ontwerp tot sleutelklare bouw waarbij wij u volledig ontzorgen Woont u binnenkort in een comfortabele en gezonde leefomgeving? U kunt met al uw vragen bij ons terecht. Wij vertellen u graag meer over alle mogelijkheden.

Houtbouw woning: van ontwerp tot sleutelklare oplevering!

Ten opzichte van de traditionele stenen woning is een een houtbouw woning duurzamer en heeft het een zeer aangenaam leefklimaat.  Finnlogs gebruikt voor uw houtbouw woning alleen kwalitatief duurzaam hout, dat afkomstig is uit verantwoord beheerd bossen en dus het FSC-certificaat heeft.

Ook de andere materialen die gebruikt worden, zoals voor isolatie, zijn duurzaam en zijn niet of vrijwel niet schadelijk voor het milieu. Finnlogs is bekend met de normen voor passief bouwen en kan u ook helpen om uw houtbouw woning geheel energieneutraal te maken. Hebben we u nieuwsgierig gemaakt? Bel vandaag nog met Finnlogs en laat u verder informeren!

Opbouw houtskeletbouw woning Finnlogs

Houtbouw woning op maat

Bent u op zoek naar een specialist die verstand heeft van een houtbouw woning? Finnlogs Houtbouw is die specialist! Wij hebben een passie voor hout en met onze jarenlange ervaring in houtbouw kunnen wij u alles vertellen over een houtbouw woning. Finnlogs is een ontwerpbureau en bouwbedrijf voor houtskeletbouw of logbouw. U bepaalt zelf welk soort houtbouw woning het beste bij u past. Wij kunnen alle type woningen bouwen en weten uw wensen te vertalen naar een perfect eindresultaat. Wij hebben een kleinschalige bedrijfsvoering en kunnen snel en adequaat inspelen op uw wensen. Een houtbouw woning heeft diverse voordelen ten opzichte van een traditionele woning. Houtbouw schept een optimaal woon- en leefklimaat omdat er enkel natuurlijke materialen worden gebruikt. Het is een droge en gezonde manier van bouwen. Met een houtbouw woning kunt u flink wat geld besparen omdat de bouwtijd korter is en de lichtere funderingen aanzienlijk goedkoper zijn dan de funderingen in de traditionele bouw. Ook op termijn zult u geld besparen omdat bouwen met hout milieu- en energievriendelijk is. Wij bieden een totaaloplossing van ontwerp tot sleuteklare bouw. Wij ontzorgen u van A tot Z. Ook heeft u de mogelijkheid om zelf uw houten woning te bouwen. Wij zijn gespecialiseerd in zelfbouw. Wij bieden u de unieke kans om helemaal zelf te bouwen of met ons mee te bouwen.

Duurzame houtbouw woning

Duurzaamheid staat bij ons hoog in het vaandel. Wij bouwen duurzame en energieneutrale woningen. Uw houtbouw woning wordt gebouwd van kwalitatief, duurzaam hout dat FSC gecertificeerd is. De productie hiervan belast het milieu zo min mogelijk. Het natuurlijke isolatiemateriaal van houtvezel zorgt voor 'ademende' wanden die voor een behaaglijk leefklimaat zorgen. Naar wens kunnen wij uw woning biobases, ecologisch en circulair bouwen. Ook zijn wij bekend met de normen voor passief bouwen. Wij willen graag de aarde leefbaar houden voor toekomstige generaties. Voor de juiste energie installatie (warmtepomp, zonnepanelen, windenergie, warmte terugwin installatie) kunnen wij een onafhankelijke energie adviseur voor u inschakelen.

Meer weten over houtbouw woning?

Als u meer wilt weten over een houtbouw woning dan kunt u altijd vrijblijvend contact met ons opnemen. Wij kunnen u vertellen wat de kosten zijn als wij weten wat uw wensen precies zijn. U krijgt van ons vooraf een overzichtelijke offerte want wij houden van transparantie. Op deze website kunt u een kijkje nemen bij onze afgeronde projecten. Wij bouwen in heel Nederland. Onze expertise en ervaring zetten wij graag in om uw droomhuis te verwezenlijken.