Download
brochure

Finnlogs gebruikt cookies voor de integratie van social media en het verzamelen en analyseren van statistieken. Klik je verder op deze site, dan ga je akkoord met het plaatsen en uitlezen van cookies.

Ecologisch bouwen met Finnlogs

Ecologisch bouwen met Finnlogs

Bent u zich zeer bewust van de delicate evenwicht tussen planten en dieren, in samenhang met de plaats van de mens in onze wereld? En bent u milieubewust en in het dagelijks leven altijd bezig om oplossingen te vinden? Ongetwijfeld heeft u dan ook nagedacht over uw manier van wonen en hoe u dat het beste vorm kunt geven, door een zo klein mogelijke ecologische voetdruk achter te laten. Finnlogs kan zich helemaal vinden in de gedachtegang van ecologisch bouwen. Als sinds 1982 heeft Finnlogs al vele mooie houten woningen mogen bouwen, verspreid door heel Nederland en gedurende die jaren is ecologisch bouwen steeds belangrijker geworden. De opgedane ervaring en vakmanschap is intussen enorm.

Totaaloplossing voor ecologisch bouwen: duurzaam en energieneutraal!

Staat milieuvriendelijk bouwen bij u hoog in het vaandel en wilt u ecologisch bouwen? Weet u dat een houten woning van Finnlogs houtbouw uit Vlijmen naar wens ecologisch, biobased en circulair gebouwd kan worden? Finnlogs is een ontwerpbureau en bouwbedrijf voor houtskeletbouw en logbouw. Het ideale adres voor ecologisch bouwen. Wij hechten waarde aan het milieu en een gezonde leefomgeving. Daarom gebruiken wij voor onze woningen FSC-gecertificeerd en kwalitatief duurzaam hout dat afkomstig is uit verantwoord beheerde bossen. Het vervaardigen van het hout kost weinig energie en belast het milieu zo min mogelijk. Hout ademt actief, isoleert warmte en geluid en reguleert luchtvochtigheid wat zorgt voor een gezond en behaaglijk binnenklimaat en minder energieverbruik. Wij gebruiken bij de bouw zoveel mogelijk natuurlijke materialen. Denk hierbij aan formaldehydevrije lijm, isolatie van houtvezel en beits op natuurlijke basis. Groen bouwen vinden wij belangrijk, zowel voor onszelf als voor de toekomstige generaties. Finnlogs staat voor duurzaam en energieneutraal bouwen. Wij zijn ook bekend met de normen voor passief bouwen. Ook als u in een houten woning woont, draagt u uw steentje bij aan duurzaamheid. Het is tegenwoordig de norm om energieneutraal of bijna energieneutraal te bouwen. Houtbouw leent zich daar uitstekend voor. Omdat de energiehuishouding van een woning een complexe zaak is geworden is het verstandig om een energieadviseur te raadplegen. Hij kan u helpen om de juiste keuze te maken voor een alternatieve energie installatie (zonnepanelen, aardwarmtepomp). Het advies is afgestemd op uw gezinssituatie en op de houten woning.

Finnlogs heeft een passie voor hout en wij vertalen deze passie graag naar een prachtig eindresultaat. Ecologisch bouwen doet u met een houten woning van Finnlogs. Een houten woning is niet alleen goed voor het milieu maar de woning heeft ook een warme, natuurlijke uitstraling wat voor veel mensen de doorslag geeft. U heeft de keuze uit verschillende houtbouw systemen: houtskeletbouw en logbouw. Houtskeletbouw is een flexibel systeem met een relatief lichte constructie. Het bestaat uit elementen die in de fabriek worden gemaakt en opgeslagen. Op locatie kunnen ze snel en eenvoudig in elkaar worden gezet. Binnen 4 werkdagen kan een houtskeletbouw woning wind- en waterdicht worden opgetrokken. Het is een uitstekend en beproefd systeem dat veel wordt toegepast. Bij logbouw vormen massieve balken de voornaamste bouwelementen. Een logbouw woning heeft dan ook een krachtige, robuuste uitstraling. Finnlogs levert geen standaard huizen maar ontwerpt elke woning op maat. U bepaalt welk type woning wij voor u gaan bouwen.

Ecologisch bouwen: van ontwerp tot sleutelklare oplevering!

Heeft u zelf een ontwerp voor uw woning? Dat is geen enkel probleem, wij kunnen uw eigen ontwerp uitvoeren in hout. Heeft u nog geen ontwerp dat gaat onze architect voor u aan de slag. Wij hebben jarenlange ervaring (sinds 1982) en we hebben al vele mooie woningen mogen bouwen in allerlei stijlen, vormen en maten; van strak en modern tot traditioneel en klassiek. Finnlogs gaat geen uitdaging uit de weg en ook voor uw woning gaan wij graag aan de slag. Wij bieden een totaaloplossing van ontwerp tot sleutelklare bouw. U wordt door ons van A tot Z ontzorgd. Tijdens het hele bouwproces heeft u te maken met een vast contactpersoon. Finnlogs werkt met een klein, ervaren en deskundig team dat ecologisch bouwen tot in de puntjes beheerst. Wij kunnen snel schakelen en adequaat inspelen op uw wensen. Op elk vakgebied schakelen wij de juiste partijen in om op een efficiënte manier een mooie en duurzame woning te creëren. De voordelen van houtbouw ten opzichte van traditionele bouw zijn groot. Houtbouw schept een optimaal woon- en leefklimaat, houtbouw is een gezonde en droge manier van bouwen, houtbouw is brandveilig, kostenbesparend en is duurzaam. 

Wilt u meer weten over ecologisch bouwen? Wilt u weten hoe wij te werk gaan? U kunt altijd contact met ons opnemen, wij vertellen u er graag meer over. Is het een lang gekoesterde wens van u om ooit zelf nog eens een huis te bouwen. Ook die mogelijkheid bieden wij. Finnlogs is ook gespecialiseerd in zelfbouw. Wij kunnen u hierbij begeleiden op de manier zoals u dat wilt. In overleg bekijken wij wat u zelf gaat doen en wat wij voor onze rekening nemen. Natuurlijk bent u nieuwsgierig naar de kosten en daarom krijgt u van ons vooraf een schriftelijke offerte met een duidelijke uitleg van de werkzaamheden, materialen en duur van de bouw. Wij houden van transparantie en u weet bij ons precies waar u aan toe bent. Finnlogs is een bedrijf met een houten hart en dat merkt u aan alles. Wij vinden het telkens weer een prachtige uitdaging om een houten huis te realiseren dat helemaal naar wens is van de klant. Van een houten woning zult u jarenlang plezier hebben. Omdat wij hoogwaardig hout gebruiken hoeft u slechts eens in de vijf tot zeven jaar het houtwerk van een nieuwe verf- of beitslaag te voorzien. Geniet u binnenkort van een prachtige houten woning met een comfortabel en gezond binnenklimaat?  U kunt op deze website een kijkje nemen bij onze afgeronde projecten. Laat u inspireren door deze woningen in de meest uiteenlopende stijlen. Wij zijn actief in heel Nederland.

Opbouw houtskeletbouw woning Finnlogs

Wilt u ecologisch bouwen?

Heeft u plannen om een huis te bouwen en wilt u daarbij het milieu zo min mogelijk belasten? Finnlogs Houtbouw is het juiste adres als u ecologisch bouwen wilt. Wij zijn een ontwerpbureau en bouwbedrijf voor houtskeletbouw en logbouw en wij staan voor duurzaam en energieneutraal bouwen. Circulair, biobased of ecologisch bouwen sluit perfect aan bij onze visie op groen bouwen. Ook zijn wij bekend met de normen voor passief bouwen. Finnlogs hecht waarde aan het milieu en wij houden rekening met de natuurlijke omgeving en gebruiken zoveel mogelijk natuurlijke materialen. Bij het hele bouwproces staan de ecologische effecten voorop. Het hout dat wij gebruiken is kwalitatief duurzaam hout en de productie ervan belast het milieu zo min mogelijk. De grondstoffen zijn afkomstig uit verantwoord beheerde bossen en het hout is FSC gecertificeerd. Hout is een prachtig natuurlijk materiaal dat wij combineren met natuurlijke bouwmaterialen. Zo is de lijm die wij gebruiken vrij van formaldehyde en is het isolatiemateriaal van houtvezel. De wanden 'ademen' zodat de vochtregulatie optimaal is. Ecologisch bouwen is niet alleen goed voor het milieu maar het zorgt ook voor een gezonde, comfortabele leefomgeving. Wij hebben een passie voor hout en het is voor ons telkens weer een uitdaging om deze passie te vertalen naar een prachtig eindresultaat.

Totaaloplossing voor ecologisch bouwen

Wij hebben jarenlange ervaring in houtbouw (sinds 1982) en hebben al vele mooie houten woningen mogen bouwen. U vindt op deze website een overzicht van de projecten die wij succesvol hebben afgerond. Zoals u ziet bouwen wij in heel Nederland. Als wij uw woning ecologisch bouwen mogen dan kunt u alles met een gerust hart aan ons overlaten. Wij bieden een totaaloplossing van ontwerp tot sleutelklare bouw waarbij u volledig ontzorgd wordt. Heeft u zelf al een ontwerp? Samen met onze houtbouw specialist en architect kijken wij of het bouwtechnisch mogelijk is. Ook kunt u samen met onze architect een woning ontwerpen die optimaal aan uw wensen voldoet. Is het uw droom om zelf een houten huis te bouwen? Finnlogs is ook gespecialiseerd in zelfbouw.

Vragen over ecologisch bouwen? 

Op elk vakgebied werken wij met deskundige partijen die dezelfde visie op duurzaamheid hebben. Ecologisch bouwen heeft ook alles te maken met energieneutraal bouwen. Een onafhankelijke energie adviseur kan u advies op maat geven over de installaties die voor u het meest geschikt zijn. U kunt met al uw vragen over ecologisch bouwen bij ons terecht. Wij vertellen u er graag meer over!