Download
brochure

Finnlogs gebruikt cookies voor de integratie van social media en het verzamelen en analyseren van statistieken. Klik je verder op deze site, dan ga je akkoord met het plaatsen en uitlezen van cookies.

Duurzaam bouwen met Finnlogs

Houten woning duurzaam bouwen

 

Heeft u bouwplannen en staat duurzaamheid bij u hoog in het vaandel? Voor Finnlogs is duurzaam bouwen erg belangrijk. Dan is een houten woning van Finnlogs precies wat u zoekt. Wij zijn hét ontwerpbureau en bouwbedrijf voor houtskelet- en logbouw en staan voor energieneutraal en duurzaam bouwen. Wij zijn bekend met de normen voor passief bouwen. Net als u hechten wij veel waarde aan het milieu en daarom kunnen wij uw houten woning naar wens ecologisch, biobased en circulair bouwen. Een houten woning is ideaal om duurzaam te bouwen. Wij hebben een passie voor mooi duurzaam hout en wij werken alleen met hout dat afkomstig is uit verantwoord beheerde bossen en FSC-gecertificeerd is. De wanden zijn geïsoleerd met houtvezel zodat deze 'ademen' en het altijd behaaglijk voelt. Zelfs de lijm die wij gebruiken is vrij van formaldehyde en het leefklimaat van de woning is gezond. Wij hanteren twee bouwsystemen: het robuuste logbouw systeem of het strakkere houtskeletbouw systeem. Welk systeem u ook kiest, met een houten woning van Finnlogs krijgt u een comfortabele, duurzame en levensloopbestendige woning.

Totaaloplossing voor duurzaam bouwen: 100% ecologisch!

Finnlogs is een klein bedrijf met een eigen bouwploeg en een passie voor ecologisch en duurzaam bouwen. Door deze kleinschalige bedrijfsvoering kunnen we snel en adequaat inspelen op uw wensen. Wij bouwen elk type woning; u bepaalt wat wij voor u gaan bouwen. Misschien heeft u een eigen ontwerp of heeft u een idee dat nog uitgewerkt moet worden. Samen met onze architect ontwerpt u een woning die aan al uw wensen voldoet.

Wij hebben al vele mooie woningen gebouwd en duurzaam bouwen is bij ons gebruikelijk. Wij bieden een vrijblijvend eerste adviesgesprek om uw wensen in kaart te brengen. Transparantie en wederzijds vertrouwen vinden wij belangrijk en daarom geven wij u vooraf een overzichtelijke offerte met een duidelijke uitleg van de werkzaamheden, materialen en duur van de bouw.

Duurzaam bouwen: van ontwerp tot sleutelklare oplevering!

Duurzaam bouwen wordt bij Finnlogs op elk gebied doorgevoerd door de juiste partijen in te schakelen. Een onafhankelijk energieadviseur kan u advies op maat geven over de installaties die voor uw situatie het meest geschikt zijn. U woont in de zomer koel en in de winter warm zonder dat u veel energie hoeft te gebruiken.

Neem eens een kijkje op deze website bij onze afgeronde projecten die u zeker zullen inspireren. Als u dat wenst kunt u ook recente projecten van ons bezoeken. Wij nodigen u uit om contact met ons op te nemen zodat we kunnen kijken wat de mogelijkheden zijn voor uw duurzame houten droomhuis!

Opbouw houtskeletbouw woning Finnlogs

Wilt u duurzaam bouwen?

Heeft u bouwplannen en wilt u graag duurzaam bouwen? Bij Finnlogs Houtbouw staat duurzaam bouwen hoog in het vaandel. Bij duurzaam bouwen wordt in alle bouwfasen rekening gehouden met het milieu en dat begint al bij het ontwerp. Door bijvoorbeeld zongericht te bouwen wordt zonne-energie optimaal benut. Finnlogs is een ontwerpbureau en bouwbedrijf voor houtskeletbouw en logbouw. Wij hebben een passie voor hout en wij doen niets liever dan deze passie vertalen naar een prachtig eindresultaat. Hout is een prachtig natuurlijk materiaal dat perfect geschikt is voor duurzaam bouwen. Onze houten woningen kunnen naar wens ecologisch, biobased en circulair gebouwd worden. Ook zijn wij bekend met de normen voor passief bouwen. Duurzaam bouwen is een bouwwijze die goed is voor mens en milieu. Wonen in een houten woning betekent dat u een gezonde leefomgeving heeft door de natuurlijke materialen die wij gebruiken. Zo is het isolatiemateriaal van houtvezel wat zorgt voor een goede vochtregulatie. Uw leefomgeving voelt daardoor behaaglijk aan. Zelfs de lijm die wij gebruiken is formaldehydevrij. Wij denken tot in detail met u mee om uw woning duurzaam te bouwen. Al sinds 1982 hebben wij ervaring in houtbouw en wij hebben al vele mooie woningen gebouwd. Op deze website vindt u een overzicht van onze afgeronde projecten. Wij bouwen in heel Nederland en alle type woningen zijn mogelijk. U bepaalt welk type woning wij voor u gaan bouwen.

Duurzaam bouwen met laag energieverbruik

Bij duurzaam bouwen hoort ook een zo laag mogelijk energieverbruik. Naast een goede isolatie is de juiste energie installatie ook belangrijk. De energiehuishouding binnen een woning is een complexe zaak geworden en wij adviseren u om een onafhankelijke energie adviseur in te schakelen. Kiest u voor een aardwarmtepomp, zonnepanelen, windenergie of een warmte terugwin installatie? Een energie adviseur geeft u deskundig advies op maat.

Meer weten over duurzaam bouwen?

Heeft u vragen over onze werkwijze dan kunt u altijd contact met ons opnemen. Bent u een handige doe-het-zelver dan bieden wij de mogelijkheid voor zelfbouw. U wilt natuurlijk graag weten wat de kosten zijn voor duurzaam bouwen. Hiervoor gaan we graag met u rond de tafel. Als wij uw wensen weten maken we samen met de architect en de houtbouw specialist een nauwkeurige kostenschatting. U krijgt vooraf een overzichtelijke offerte met een overzicht van de werkzaamheden, materialen en duur van bouw. Met een houten woning van Finnlogs krijgt u een comfortabele, duurzame en levensloopbestendige woning. Wij zetten onze ervaring en expertise graag in om uw droomhuis te realiseren!